Najnovije

MMF PONOVO KOMANDUJE: Nova vlada usvojila sve ciljeve koje su nam propisali

BEOGRAD- Vlada Srbije usvojila je Pismo o namerama kojim se prihvataju revidirani ciljevi i mere ekonomske politike za period 2016–2017, dogovoreni sa Međunarodnim monetarnim fondom u okviru četvrte i pete revizije aranžmana iz predostrožnosti kao i teksta Memoranduma o ekonomskoj i finansijskoj politici sa tehničkim memorandumom o razumevanju.

Vlada Srbije (Foto: Jutjub)

Srbija se tim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenih aranžmanom. U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje, navodi se u saopštenju Vlade.
Srbija je uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi sa fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateški važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.
U pismu je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru ovog programa.
Izvršni bord direktora će 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete Misije MMF-a Beogradu.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA