Najnovije

Ambasador Indonezije u Šapcu

Ambasador Indonezije u Srbiji Hary Kandou danas je boravio u Šapcu, i sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem razgovarao o mogućnostima ekonomske, kulturne i prosvetne saradnje Indonezije i grada Šapca. Zahvalivši na srdačnoj dobrodošlici, ambasador je podsetio na višedecenijsko iskreno prijateljstvo Indonezije i Srbije, i podršku njegove zemlje suverenitetu i integritetu Srbije.

Ambasador Indonezije u Šapcu (Foto: Pravda)

Privredna saradnja Srbije i Indonezije ozvaničena je nedavnim sastankom na najvišem državnom novou. Tom prilikom potpisano je nekoliko međudržavnih ugovora. Osim ekonomske, saradnja se razvija i u oblasti kulture i prosvete.
Gradonačelnik je informisan o željama i mogućnostima indonežanskih investitora da ulažu u Šapcu, i pozvan na Međunarodnu izložbu trgovine koja se od 12. do 16. oktobra organizuje u Indoneziji, kako bi ostvario direktan kontakt sa investitorima. 
U delegaciji indonežanske ambasade bili su Reza Wiranataatmadja, drugi sekretar i politički savetnik Ambasade, i Amelia Tampubolon, drugi sekretar i ekonomski savetnik Ambasade.
Predstavljajući privredne potencijale Šapca, gradonačelnik je govorio o prednostima šabačke industrijske zone i planovima za izgradnju deonice autoputa od Rume do Šapca. On je naglasio da je Šabac pouzdan partner i fleksibilan u pogledu zahteva investitora, kao i da dugoročno, dobro poslovanje zavisi i od kvaliteta sredine gde se investira. Šabac se po tome razlikuje od ostalih gradova, i upravo je to opredelilo neke od velikih investitora da dođu u Šabac.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA