Najnovije

NATO U PANICI! Putin i Lukašenko naoružavaju Srbiju za balkanski rat?!

Čelnici zločinačkog NATO pakta su u panici posle informacije da Srbija, pošto je od Moskve dobila šest "migova 29" u punoj borbenoj gotovosti, dogovara novu isporuku još 12 vrhunskih "migova 29", najverovatnije iz Belorusije!

Lukašenko i Putin (Foto: RIA)

Hrvatska  obaveštajna služba nedavno je upozorila partnere iz zapadne vojne alijanse na navodni ruski "pakleni plan", čiji je krajnji cilj stvaranje Velike Srbije!?
Obaveštajci iz Zagreba tvrde da Rusi i Belorusi, osim "migova 29" i tenkova T72, našoj državi šalju i raketne sisteme "buk", "tor", "tunguska", "kornet" i "točka". Ova silna količina oružja, ubeđeni su hrvatski agenti, dovoljan je dokaz da Vladimir Vladimirovič Putin i Aleksandar Lukašenko spremaju Srbiju za "novi balkanski rat"!?!

Glume žrtvu

Prema rečima odlično obaveštenih izvora, Hrvati smatraju da im u slučaju da Srbija raspolaže sa 22 najsavremenija "miga 29" neće mnogo pomoći helikopteri "kajove", koje su uzeli od Amerikanaca.
- To je glavni razlog što su preko svojih diplomatskih obaveštajnih kanala napravili pravu uzbunu u NATO! Poslali su više poverljivih izveštaja, u kojima tvrde da Moskva i Minsk, osim "migova" i tenkova, Srbiji spremaju i isporuku više vrhunskih raketnih sistema ogromne razorne moći... NJihovi analitičari ocenjuju da Putin i Lukašenko namerno naoružavaju Beograd i spremaju ga za novi balkanski rat, kojim bi konačno trebalo da realizuje ideju Velike Srbije. Naravno, ništa od ovoga nema smisla, sem da Zagreb nije zadovoljan jačanjem srpske avijacije i da na svaki način pokušava to da spreči! - prenosi sagovornik, visokopozicionirani zapadni diplomata.
Niko nije želeo zvanično da komentariše ova  saznanja. Na drugoj strani, LJuban Karan, potpukovnik KOS u penziji, ocenjuje da Hrvatska decenijama unazad uspešno igra ulogu žrtve.
- Dosad su na tu kartu od Zapada dobijali sve što su poželeli. Nešto se promenilo i sad, ako hoće moderne lovce, moraće da ih plate. To što Srbija ima prevlast u vazduhu nije opasnost za Hrvatsku, nego za hrvatske agresivne planove prema RS. U njihove laži o opasnostima iz Srbije i nekakvim pripremama za veliki rat više niko ne veruje... - podvlači Karan.

Noćna mora

Orhan Dragaš, direktor Instituta za međunarodnu bezbednost, smatra da Hrvati očigledno ležu i ustaju razmišljajući o Srbiji i Srbima i o tome šta Srbija nabavlja od oružja i šta su joj namere.
- A naše namere su jednostavne i legitimne. Ideja je da Srbija prema svojim potrebama i u skladu sa državnim budžetom nabavi oružje, avione, helikoptere i složene borbene sisteme kako bi u svakom trenutku bila spremna da zaštiti svoj narod i teritoriju. Hrvati treba da gledaju svoja posla i svoju politiku. Mogli bi i da se potrude da se u 2017. ne ponašaju kao NDH 1941. pa do kraja rata - zaključuje Dragaš. OVO je tačan uzrok pada aviona s horom Aleksandrov iznad Crnog mora.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA