Najnovije

VUČIĆ: Želja i mudrost sačuvala mir na severu KiM

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je zahvaljujući želji i mudrosti izbegnut sukob I sačuvan mir na severu Kosova. "I u tome smo uspeli”, rekao je premijer gostujući na TV Pink.

Vučić (Foto: Sinhua)

Iskreno želim mir

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da iskreno želi mir i da mu je veoma važno da ljudi u Srbiji znaju da je ono što su on i vlada pokušali da urade na KiM jeste da budu uz svoj narod i da pomognu svom narodu i obezbede njihov fizički opstanak na tom području. “Lično sam učestvovao u pregovorima u Briselu o tome da jedinice Rosu ne mogu da dođu na sever. O tome sam pregovarao sa Ketrin Ešton i federikom Mogerini i predstavnicima NATO. Naš zahtev je bio da nikada Rosu ne mogu da dođu na sever Kosova”, rekao je premijer.

Zadovoljan sam civilnim društvom

Premijer Vučić izjavio je da je iz svakog ugla zadovoljan delovanjem civilnog društva u Srbiji, ali da ne želi da učestvuje u ničijoj kampanji protiv bilo kojih medija. Gostujući na TV Pink, Vučić je, u odgovoru na ocenu direktorke CEAS-a (Centra za evroatlantske studije) Jelene Milić da premijer daje legitimitet medijima kao što su Pink i Informer koji napadaju civilno društvo, jer gostuje kod njih i daje im intervjue, rekao da mu ne pada na pamet da se meša u rad medija ističući da su mediji u Srbiji slobodni i Srbija slobodarska zemlja. 

Srbiji potrebna politika srednjeg puta, ka EU 

Srbiji je potreba politika srednjeg puta, ni protiv SAD, ni protiv Rusije, a svako skretanje sa evropskog puta bi nas bacilo u provaliju, poručio je Vučić i dodao da građani Srbije to treba da znaju. “To ne bi bila ozbiljna politika koja Srbiji može da donese 3 ili 3,5 posto rasta. To je rast koji nas približava Evropi i ljudima donosi bolji život”, rekao je premijer gostujući na Pink TV.

Predsednički izbori nisu izbori za lidera opozicinje

Predsednički izbori nisu izbori za lidera opozicije već za nekoga ko vodi zemlju i donosi političke odluke, izjavio je Vučić. Za izbore imamo vremena, imaćemo 30 do 35 dana, rekao je Vučić gostujići na TV Pink.

Strašni dokazi protiv Haradinaja

Premijer Vučić je izjavio da će Srbija goniti bivšeg komandanta OVK i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja navodeći da za njegove zločine postoje "strašni dokazi". Srbija će kao država goniti sve ratne zločince, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

Prekinimo sa tim da su Srbi krivi za sve

Premijer Srbije izneo je  niz situacija iz 2016. koje su se dogodile u Hrvatskoj, a na koje nije reagovao, ali i pored toga je, kaže, spreman da za tri dana sedne sa kolegom Andrejem Plenkovićem i da razgovara u nastojanju da se problemi između dve zemlje reše. Premijer je, gostujući na TV Pink, rekao da se, dok Srbiji govore da je kriva, u Hrvatskoj u centru Zagreba u prošloj godina dogodilo "postrojavanje crnokošljuša, otvaranje izložbe Alojziju Stepincu u Briselu, okupljanje veteranja u Jadovnu uoči komemorativnog skupa srpskih žrtava, zatim rehabilitacija Stepinca, kao i ustaško divljanje u Srbu. Kako je Milićka napustila studio u duelu sa Vučićem pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA