Najnovije

VELIKI POVRATAK: Novak zabeležio prvu pobedu u 2017! (VIDEO)

Srpski igrač se u prvom setu uspeo da se izvuče i da od 1:5 prvo osvoji taj deo igre, a zatim da u drugom znatno lakše dođe do pobede.

Prva pobeda Novaka Đokoviča u 2017. (Foto: JuTjub)

Od zimskog sna do prvog koraka ka odbrani titule u Dohi. Takav put je prošao Novak Đoković na startu takmičenja u Kataru protiv Jana-Lenarda Štrufa (Nemačka) - 7:6 (7:1), 6:3. Ušao je Nemac u meč rasterećeno. Svestan da nema šta da izgubi i da bi eventualna pobeda bila najveći njegov uspeh u dosadašnjoj karijeri. Takva igra mu je donela rezultat. Igrao je odlično, servirao gotovo bez greške, napravio dva brejka i poveo sa 4:0. Tek u petom gemu je Novak uspeo da se “razbudi” i da se “upiše” na semaforu. Odservirala su obojica dobro svoje gemove, pa je Štruf dobio prvu priliku da stigne do vođstva. Ruka se “stegla”, Novak je to iskoristio, zatim dobrim servisom smanjio na 5:4. Dobio je Jan još jednu šansu, ponovo servirao za set, ali je Srbin još jednom jasno stavio do znanja zbog čega je toliko dugo u vrhu, osvojio je tri poena u nizu, izgubio četvrti, ali je petim vratio stvari na svoje mesto (5:5). Nole je bio siguran, Jan uspeo da se konsoliduje i da odvede meč u taj-brejk. Odlučujući gem je srpski igrač započeo silovito, osvojio pet poena u nizu i tako praktično sve rešio (7:1). Dobro je naš teniser započeo drugi set i odmah oduzeo servis rivalu. Zatim je došlo do malog opuštanja koje je Nemac pokušao da iskoristi sa dve prilike za brejk, ali je Novak odmah podigao nivo igre, izvukao se iz neugodne situacije i potvrdio brejk. Do kraja meča je Đoković još jednom “brejknuo” rivala i obezbedio prolazak u sledeću rundu. Naredni rival biće mu bolji iz meča Orasio Zebaljos (Argentina)-Florijan Majer (Nemačka).

Novogodišnja čestitka

Odmah je na kameri Novak na srpskom napisao “Srećna nova godina”, a zatim imao intervju na terenu. - Prvo da čestitam Novu godinu svima i da im poželim puno sreće, zdravlja i uspeha. Što se meča tiče, nisam dobro započeo duel, Štruf je poveo sa 5:1, igrao dobro, agresivno i nepredvidljivo. Ipak, uspeo sam da pronađem ritam na vreme i da dođem do pobede - rekao je Novak. Novinara je zanimalo i kako bi voleo da izgleda ATP lista za par meseci s obzirom na to da će sa Endijem Marejem voditi borbu za tron. - Ne gledam toliko unapred. Srećan sam u Dohi, Katar već ima tenisku tradiciju i uvek mi je drago kada se vratim - poručio je Đoković. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA