Najnovije

OPASNO: U Bosni i Hercegovini deluje sedam terorističkih organizacija!

Na ažuriranoj listi najtraženijih terorista i organizacija Islamske države koju je objavio SB UN upisano je sedam organizacija čije su kancelarije u BiH.

Teroristi (Foto: Jutjub)

Na spisku je i Nusret Imamović, jedan od vodećih komandanata "Nusra fronta".
Organizacije koje se nalaze na listi su "Al haramein" i "Al furhan", "Tajbah internešnal" i "Bosanska idealna futura"...
Kada je reč o Nusretu Imamoviću, državljanin BiH u Siriji je jedan od vodećih komandanata "Nusra fronta". 
Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević otkrio je da se na listi nalaze islamističke organizacije sa kancelarijama u Sarajevu, Zenici i Bihaću, te da nova lista dokazuje da u BiH gotovo da i nema borbe protiv terorizma jer "Imamović, koji je godinama u Siriji, ima dva validna pasoša izdata od državnih organa BiH". 
On kaže da se na osnovu toga može doći do zaključka da su ljudi koji pomažu teroriste i dalje zaposleni u državnim službama. 
Stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić istakao je da se problem terorizma u BiH godinama minimizira, kao i da nema političke volje za njegovo rešavanje. 
On je naglasio da se "paradžemati u BiH šire kao virus, a političari, poput bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića govore kako je BiH na putu evrointegracija". 
U BiH se u proteklom periodu vratilo 46 boraca "Islamske države", a njih 20 je u zatvorima, gde izdržavaju pravosnažne zatvorske kazne. 
Na "crnoj listi" Saveta bezbednosti UN, dopunjenoj 19. januara, je 256 imena najtraženijih terorista "Islamske države" i 75 islamističkih organizacija čiji je osnovni posao pranje novca i finansiranje terorističkih napada širom sveta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA