Najnovije

ODGOVORIO HAGU U SVOM STILU, ŠEŠELJ: Nisu dokazali moju krivicu, jer je nema!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručio je da se nikada dobrovoljno neće vratiti u Hag i da Tužilaštvo Haškog tribunala nije dokazalo njegovu krivicu jer je nema.

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Šešelj je potvrdio da je uoči Nove godine poslao Tribunalu odgovor na žalbu Serža Bramerca u kojem je na stotinu stranica obrazložio zašto je neosnovan zahtjev glavnog tužioca da se suđenje ponovi ili da se on proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu.
On je istakao da je na kraju svog obimnog podneska jasno naveo da je reč o njegovom posljednjem obraćanju Hagu.
Šešelj je u odgovoru Hagu, u koji su "Večernje novosti" imale uvid, naveo da je tužilac u zahtevu za njegovim suđenjem zloupotrijebio položaj, pre svega, "brojnim neprofesionalnim komentarima", te da je "opsesija" Tužilaštva da mu izrekne optužujuću presudu.
Lider SRS-a podsetio je da se na njegovoj oslobađujućoj presudi, koja je objavljena 31. marta prošle godine, radilo pune četiri godine, što je najduže u istoriji Tribunala.
"Osim što ima pravne manjkavosti, tužba Bramerca nije utemeljena ni na jednom argumentu i dokazu", kaže Šešelj.
Bramerc ima rok od dve nedelje da replicira na Šešeljev podnesak, nakon čega će Žalbeno veće da zakaže pretres. Pogledajte OVDE, Šešelj govori o "nezaboravnim dočecima" u Hagu! Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA