Najnovije

Dodik se susreo sa Ciprasom u Beogradu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se na Srpsko-grčkom poslovnom forumu u Beogradu sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Milorad Dodik (Foto: Tanjug printskrin)

Dodik je, pred početak Foruma, izjavio da Predstavništvo Republike Srpske u Solunu vrlo predano radi na okupljanju zainteresovanih grčkih kompanija kako bi došle u Republiku Srpsku, te da će to biti jedna od tema njegovih kontakata na Forumu. Dodik je rekao da on uvažava svaki grčko-srpski odnos i da je reč o istorijskom tradicionalnom prijateljstvu, te da postoji već naviknutost na poslovanje i dogovore sa poslovnom zajednicom te zemlje. - Ovo je tradicionalni forum koji okuplja najvažnije ljude iz privrede Srbije, Republike Srpske i Grčke. Pogotovo je danas poseban dan jer učestvuju premijeri Srbije Aleksandar Vučić i Grčke Aleksis Cipras - naglasio je Dodik. Prema njegovim rečima, ovaj forum će biti dodatno značajan za ukupne odnose jer Grčka, "bez obzira na informacije", ostaje ekonomski značajna celina. - Grčka i njeni poslovni ljudi su pokazali veliku zainteresovanost za infrastrukturu u ovom regionu - zaključio je Dodik.
Današnji skup u hotelu "Metropol" u Beogradu organizuje Privredna komora Srbije, a očekuje se učešće više od 70 firmi iz Grčke. Izvor: RTRS/SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA