Najnovije

Potrošeno rekordnih 240 miliona dolara na Epl prodavnici u novogodišnjem danu

Sada kada je završena 2016-godina, obično dođe vreme kada kompanije sumiraju svoje poslovanje, prave analize i planove za buduće korake.

Apple

U skladu sa takvom analizom Epl je podelio neke jako zanimljive podatke kada je u pitanju promet na prodavnici. U novogodišnjem danu je postignut rekord po potrošenih 240 miliona dolara na kupovinu aplikacija. 
Pomalo je ova informacija iznenađujuća pošto je do sada praksa bila da su korisnici najviše kupovali aplikacije za vreme Božića. U prethodnoj 2016-oj godini, Epl je isplatio oko 20 milijardi dolara developerima aplikacija, što je za 40% više nego prošle godine. Od 2008-e godine Epl je developerima isplatio do sada ukupno 80 milijardi dolara što znači da je trećinu svote isplatio samo u prošloj godini.
Ovolika zarada u novogodišnjim praznicima je došla uglavnom sa tržišta Japana, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.
Zarada od pretplaćenih korisnika na servise i aplikacije kao šti su HBO Now, Netflix, Line, Tinder iznosi oko 2.7 milijardi dolara, što je za 74% više nego 2015-e godine.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA