Najnovije

1500 terorista ušlo u Siriju iz Iraka, a onda su ih dočekali vojnici SAA i ruska avijacija

Sirijska arapska armija privodi kraju - zajedno sa ruskom avijacijom - uništavanje velike oko 1.500 pripadnika Islamske države istočno od grada Deir-ez-Zora.

Ilustracija (Foto: Pravda/Jutjub)

Reč je o tri odreda koji su u Siriju upali sa teritorije Iraka, a portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, tim povodom je razjasnio: „Ta grupacija je već opkoljena. Počelo je njeno uništavanje“. Sirijske demokratske snage koje čine Kurdi i SAA nastavljaju trku za osvajanje teritrije istočno od Eufrata, a obe strane se međusobno optužuju za povremene napade.

Sa druge strane ID je nastavila ofanzivu na grad Sukna, istočno od Palmire, i navodno uništila dva tenka SAA i likvidirala 27 vojnika. U petak na istom delu fronta SAA je pretrpela žestoke gubitke a više o tome možete videti OVDE.

SAA je predhodno saopštila da je povratila sve pozicije južno od sukne i oko Al Hali naftnih polja. Međutim, ID je ubrzo pokrenula novi napad a borbe se i dalje vode. Šta Rusi kažu o gubicima koje su naneli teroristima pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski most na Eufratu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA