Najnovije

TAKTIČKA ODLUKA: SAA se povukla iz ofanzive u Al Kariatajnu, a evo i zašto!

Sirijska arapska armija (SAA) i njihovi saveznici su 1. oktobra napali zapadni ulaz u grad Al Kariatajn u istočnom delu Homsa.

Žestoke borbe u istočnom Homsu (Foto: Jutjub)

Izvori su dodali da je pre početka ofanzive, SAA minobacačima granatirala položaje boraca Islamske države unutar grada, a zatim su ga opkolili uz podršku sirijske ratne avijacije koja je izvela više desetina napada.
Stanovnici koji su uspeli da pobegnu iz grada, rekli su da je sirijska vojska onemogućila sve vrste komunikacije, i ovo objašnjava zašto novinska agencija Amak, povezana sa ID, do sada nije objavila nikakve vesti iz ovog područja.
Meštani su otkrili da su džihadisti uhvatili 6 civilnih pripadnika SAA nakon što su zarobili grad 29. septembra i oni su verovatno već pogubljeni.
U međuvremenu, vojnici SAA koji su se povukli iz grada, rekli su da je većina civila u gradu pozdravila pripadnike ID, pa im se čak i pridružila u znak podrške!? Sirijska armija je i zbog toga odlučila da se povuče iz grada da ne bi nanosila gubitke stanovnicima.
Ipak, SAA će povratiti Al Kariatajn u najbližoj budućnosti, kažu. Vojnici su rekli da u gradu ima samo nekoliko desetina slabo oružanih boraca ID, i da je grad i dalje u njihovim rukama, samo zbog toga što su se Sirijci povukli.
Pročitajte OVDE koje je to najveće uporište ID upravo palo u istočnoj Hami?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Turske trupe na sirijskoj granici...

Bonus video

Žestoke borbe na istočnom frontu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA