Najnovije

KRESOVIĆ: Svi lideri balkanskih država izašli su ispod NATO šinjela (VIDEO)

U novoj epizodi „Duhovne trpeze“,publicista Tomislav Kresović govorio je o stratezima srpske propasti, zamrlim pokušajima države da odgovori na laži o takozvanoj nezavisnoj državi Kosovo, kao i o „obradi“ balkanskih lidera u američkom centru „DŽordž Maršal“. Bilo je reči i o metodama promene svesti naroda.

Tomislav Kresović (Foto: Jutjub)

„Od 2007. godne e, a s proleća naredne je već proglašena takozvana država Kosovo, čine se neki pokušaji da se daju odgovori zapadnoj javnosti o Kosovu i Metohiji. Godine unazad bile su posvećene saradnji sa Hagom. Albanci su, međutim, preko svoje mafije za ostvarenje  svojih ciljeva platili milijarde, Srbija je sedela skrštenih ruku, naivno verujući da će istina sama pobediti...“ – zaključuje Tomislav Kresović, optužujući vlasti u Srbiji da nisu dorasle vremenu niti usvojile zakonsku regulativu koja bi omogućila srpskom lobiju da ozbiljnije podrži istinu o srpskim interesima na Kosovu i Metohiji. „Imali smo 2000-e za ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovića koji je javno govorio da će Kosovo i Metohija biti samostalni. Nezavisnost KiM podržavali su i Vuk Drašković, Čeda Jovanović i mnogi drugi – unutrašnji lobisti za nezavisno Kosovo koji su došli na vlast na talasu američkih i nemačko – francuskih interesa“ – podsetio je Kresović.
„Među svima njima je, iako najmlađi, najsvesniji i najodgovorniji u pokušaju iznošenja istine o KiM svetu bio ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić. Nažalost, došao je kada je već bilo kasno“, smatra sagovornik produkcije "HelmCast".

Poznati publicista čije analize prenose najugledniji portali, dao je svojevremeno mnoge tačne prognoze, čija je kruna njegova jedina zbirka tekstova sabrana u knjigu „Velike igre na Balkanu“ iz 1999.godine.
Govoreći o balkanskim režimima, Kresović zaključuje da su svi oni formirani i ustoličeni kroz kurs u američkom centru „DŽordž Maršal“, a ne EU: „Svi lideri balkanskih država, usitnjenih u državice do sedam miliona stanovnika, izašli su ispod NATO šinjela. NJihov je put da sa mesta ministara odbrane svojih zemalja zauzmu premijerska mesta ili funkciju šefa države. To je slučaj sa Borisom Tadićem i njegovim naslednikom Aleksandrom Vučićem, ali i Kolindom Grabar – Kitarović, Borkom Borisovim, Zoranom Zajevim...NJihovi mandati su oročeni na pet do sedam godina, jedan do dva mandata“ – rekao je u „Duhovnoj trpezi“ Kresović. Zbog kojih optužbi na Vučićev račun je prekinuta emisija na RTS pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Branko Dragaš: Intelektualci su jajare!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA