Najnovije

ŽELE DA PRETEKNU RUSE I ASADA: Amerikanci najavili da koalicija ulazi u trku za ovaj gradu Siriji (MAPA/VIDEO)

Takozvana Antiteroristička koalicija koju predvode SAD planira da pre Sirijske arapske armije zauzme pogranični grad Bukamal koji je ujedno i poslednja prestonica Islamske države nakon oslobađanja velikih gradova u Siriji.

Ilustracija (Foto: Jutjub/Pravda)

Pukovnik vojske SAD Rajan Dilan rekao je da se u Al Bukamalu nalaze komandanti Islamske države i da će proamerike Sirijske demokratske snage, pretežno sačinjene od Kurda, krenuti da zauzmu grad. Osvajanje grada imaće jaku simobliku imajući da će njegov pad značiti konačnu pobedu na ID u Siriji, a Amerikanci po svemu sudeći žele tu  pobedu za sebe.

Istovremeno ka gradu ide i SAA i Hezbolah, koji se nalaze sa iste strane reke. Ako Kurdi stignu prvi do grada prvo će morati da pređu Eufrat što im otežava posao iako su, prema nekim informacijama, na manjoj razdaljini od SAA. Međutim, mape fronta koje objavljuju provladini mediji su Siriji pokazuju da su obe armije na 40 kilometara od grada. SAA je uputila jake snage ka Bukamalu. Iranski dronovi napali su položaje ID na pravcu kuda napreduje SAA. Kako teku operacije čišćenja Deir Ez Zora poggledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Eksplozije u naseljima koje drži ID u Deir Ez Zoru.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA