Najnovije

ŠOKANTNA AKCIJA ID U SRCU SIRIJSKE TERITORIJE: Otvorili novi front, konvoji SAA jure da gase "požar" (MAPA)

Sirijaka arpska armija još uvek nije uspela da oslobodi grad Karjatain koji se nalazi jugozapadno od Palmire i koji su teroristi Islamske države zauzeli 29. septembra iako se nalazi duboko u teritoriji koju kontroliše SAA.

Konvoji jurre ka frontu (Foto: Tviter)

Tek nakon pet dana objavljeno je kako su pripadnici Islamske države uspeli da izvedu ovu akciju u dubini teritorije SAA.  U grad je ušlo 16 pripadnika Islamske države koji su bili obučeni u sirijske uniforme ili uniforme neke od dobrovoljačkih jednica Nacionalnih odbrambenih snaga. Po ulasku u grad pridružile su im se pripadnici "uspavane" ćelije koja se nalazila u gradu.

Sumnja se da su svi članovi lokalne ćelije bili pripadnici Nacionalnih odbrambenih snaga. Oni su sa dva automobila bombi započeli akciju na bazu SAA. Sa početkom napada lokalno stanovništvo dalo je podršku ID, zbog čega se SAA povukla kako bi se izbegle veće civilne žrtve. SAA je postavila odbranu oko grada čime je formitan teroristički džep. Konvoji SAA jure ka ovom novom frontu kako bi krenula akcija čišćenja. Napad na Karjataina bio je kordiniran sa ofanzivom na auto put Palmira-Deir Ez Zor i teroristi su iskoristili što je većina trupa bila angažovana na tom delu fronta. Prema nepotvrđenim informacijama, Islamsa država je duž cele teritorije od Karjataina pokrenula ćelije koje su na putevima postavile punktove obučeni kao vojnici SAA, koji nakon zastavljanja vozila ubijaju civile i vojnike SAA i Hezbolaha. O napredovanju SAA sa obe strane Eufrata saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Oslobađanje ovog grada pre godinu dana.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA