Najnovije

NEMA VIŠE STAJANJA: Sirijska armija se neumoljivo približava američkoj bazi u Al Tanfu! (MAPA)

Od početka oktobra, Sirijska arapska armija (SAA) i njeni savezici zabeležili su značajan napredak duž jordanske granice, u pravcu graničnog prelaza Al Tanf.

SAA (Foto: JuTjub)

Sirijske snage zauzele su veći broj karaula i važnih tačaka u prodoru sa zapadne strane američko-džihadisičkog džepa na jugu Sirije i sada se, prema navodima sirijskih vojnih izvora nalaze na 50 kilometara od američke baze u Al Tanfu. Malobrojni snimci pojavili su se do sada iz ove operacije SAA: Rusko Ministarstvo odbrane juče je, nakon prethodnog upozorenja da su spremni da odgovore na provokacije iz američke baze, o čemu više možete da pročitate OVDE, juče je saopštilo da Amerikanci koriste 60.000 žena i dece u obližnjem izbegličkom kampu kao "živi štit" i nagovestili da je to jedini razlog njihovog opstanka u "crnoj rupi" na jugu Sirije, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Ipak, sporo, ali sigurno napredovanje sirijskih snaga duž granice sa Jordanom, koje je u skladu sa Sporazumom o deeskalaciji za ovaj deo Sirije, govori da su snage lojalne Damasku spremne da u ovu borbu uđu i bez podrške artiljerijsko-raketnih sredstava, što obezbeđuje manju mogućnost civilnih žrtava u okolini jednog od najvećih izbegličkih kampova u ratom razorenoj zemlji. Veliki broj azijskih medija tvrdi da se u izbegličom kampu vrši i regrutacija za pripadnike Islamske države, koje Amerikanci kasnije šalju na zadatke unutar sirijske teritorije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA