Najnovije

POBEDA NAS VODI NA MUNDIJAL: Orlovi večeras igraju najvažniji meč ove godine

Fudbaleri Srbije večeras od 20,45 časova igraju meč devetog kola kvalifikacija za SP u Rusiji, protiv selekcije Austrije u Beču. Eventualnom pobedom "orlovi" bi definitivno obezbedili plasman na Mundijal.

Orlovi hrabro u pobedu (Foto: Jutjub)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin i kapiten Branislav Ivanović poručili su da su došli u Beč da pobede Austriju i obezbede direktan plasman na Mundijal u Rusiji, ali da su svesni da je pred ekipom izuzetno težak zadatak. "Kao i obično došli smo da pobedimo jer su nam bodovi potrebni za plasman na Mundijal. Znam da je to lakše reći nego uraditi, pogotovo jer je rival veoma kvalitetan i na startu kvalifikacija mislio sam da je Austrija prvi favorit u grupi. "Znam da će biti teško, uprkos kadrovskim problemima domaćina, ali verujem mojim momcima i znam da će odigrati odlično kad to treba", rekao je Muslin na konferenciji za medije i pozvao navijače Srbije, kojih će biti u velikom broju, da navijaju sportski, da bude lepa i korektna utakmica i neka bolji pobedi. Kapiten Ivanović rekao je da nema mnogo toga da doda na selektorove reči. "Što se mene i ekipe tiče fizički smo spremni, imamo par problemčića, ali igrači koji izađu na teren biće 100 posto motivisani i jedva čekamo da utakmica počne", istakao je Ivanović i dodao da bez obzira koja trojica štopera budu u zadnjoj liniji da će sve biti u najboljem redu. Muslin je ponovio da problemi Austrijanaca mogu da budu mač sa dve oštrice. "To sa jedne strane može da bude prednost jer igrači koji dobiju sansu imaće mnogo motiva da se dokažu. Ne računamo na oslabljenost Španije, već na naš kvalitet", naveo je Muslin i otkrio da će odluku o nastupu Filipa Kostića doneti posle treninga.

Utakmica visokog rizika

Austrijske vlasti večerašnju utakmicu između reprezentacija Austrije i Srbije u Beču uvrstile su u susret visokog rizika. Više stotina policajaca brinuće o redu i miru u i oko stadiona "Ernst Hapel". Predstavnici Fudbalskog saveza Austrije i policije ističu da će večerašnja utakmica biti za srpski tim kao da igra na domaćem terenu, jer se očekuje da će je podržavati više od 40.000 navijača srpskog porekla. Policija ukazuje da, pošto veliki broj Srba u Austriji ima austrijski pasoš, nije bilo moguće razdvojiti sve navijače dva tima, pa će se posebna pažnja posvetiti bezbednosti na stadionu. Veliki broj Srba koji imaju austrijsko državljanstvo, nakon što su sve karte za srpske sektore brzo "planule", naći će se u austrijskom sektoru. Najavljeno je, pošto se radi o susretu visokog rizika, da će bezbednosne snage pojačati pretres navijača prilikom ulaska u stadion. Policija je u pripravnosti u više delova grada, posebno u 16-okrugu, to jest ulici Otakringerštrase, gde se nalazi mnogo ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti poreklom sa prostora bivše Jugoslavije. U toj ulici je u prošlosti često slavljena pobeda srpske, turske ili hrvatske reprezentacije, a ponekad je dolazilo i do okršaja pripadnika tih naroda.

Navijači: Ključna utakmica, podrška bez klupskih obeležja

Srpski navijači iz Austrije pozvali su da tribine stadiona u Beču budu ispunjene srpskim obeležjima, a ne klupskim, porukom da velikom podrškom pomognu ekipi Slaboljuba Muslina da izbori plasman na Svetsko prvenstvo. "Pomaže bog Srbi. U Beču se sprema spektakl. Plasman na SP se ovde može osigurati. Na korak smo od šampionata! Potrebno je pobediti Austriju! Tu se i TI pitaš! TI imaš ključnu ulogu na ovoj utakmici. Od tebe tražimo da glasne žice ostaviš na tribini kao što naši Orlovi ostavljaju srce na terenu! Tražimo da uredno pratiš navijanje! Molim te da ne oblačiš klupska obeležja nego isključivo obeležja Srbije", navodi se u proglasu koji se brzo proširio društvenim mrežama. Dalje se dodaje "I ako Bog da, u Beču će se slaviti plasman na SP. Ovo je Beč, ovo je Srbija". Da vidite kako su trojica srpskih navijača porazili 400 Engleza, pogledajte OVDE. Izvor: RTV/Tanjug Bonus video: Konferencija za medije pred utakmicu sa Austrijom

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA