Najnovije

TIGROVI JURIŠAJU NA MAJADIN: Sirijske snage ušle u grad i neće stati dok ne istrebe sve teroriste! (MAPA)

Uz snažnu podršku ruskog vazduhoplovstva, Tigrove snage Sirijske arapske armije (SAA) i njihovi saveznici započeli su juriš na najveće preostalo uporište Islamske države u Siriji, grad Majadin.

Tigrove snage (Ilustracija: Pravda)

Prema navodima vojnih izvora sirijskih ratnih reportera, napad je izvršen iz pravca zapada, a sirijske snage su već probile prvu liniju odbrane i zauzele zamak Rahba, silose, hipermaket i gradsku pekaru.
Pre napada na kapije Majadina, sirijske snage zauzele su pozicije zapadno i jugozapadno od grada, zauzevši pritom Kalat al Rahbu, Zabhari i Bokros. Ovakvo kretanje omogućilo je sirijskim snagama da napadnu teroriste u tri kolone - dve uz lokalne puteve i jedna duž pruge, čime su odbrambene linije ID-a dodatno opterećene.

Zauzimanjem Majadina, ne samo što bi se u okruženju SAA našli teroristi u svim naseljima između tog grada i Deir Ez Zora, već bi sirijske snage dobile mogućnost da, brzim prelaskom reke, izvedu napad i na naftna polja Omar, koja se nalaze na istočnoj obali Eufrata, a koja se smatraju najbogatijim nalazištem "crnog zlata" u Siriji. Ovako u ovom treuntku izgleda mapa kontrole grada Majadina:
Syrian Army Is Storming ISIS Stronghold Of Mayadin (Maps)

Prve snimke sa fronta u Karjatainu, gradu koji se Islamska država prethodnih dana iznenada zauzela duboko unutar oslobođene sirijske teritorije, možete da pogledate OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ranije ove godine, avioni američke "Koalicije" u jednom vazdušnom udaru u Majadinu ubili su preko stotinu civila:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA