Najnovije

Otkriveno skladište OVK: Na Kosovu zaplenjeno oružje, spreman napad terorista na Skoplje

Kosovska policija zaplenila je veliku količinu teškog naoružanja i vojne opreme nedaleko od Glogovca i Vitine, samo nekoliko sati pošto je teroristička "Nacionalna oslobodilačka armija" zapretila napadom na Skoplje i postavila uslov da Albanci u Makedoniji odmah napuste sve državne institucije!

Kreće napad u svim pravcima (Foto: JuTjub printskrin)

Kako je saopšteno, u tajnim skladištima nađeni su teški mitraljezi, minobacači, velika količina municije i radio-stanice. Sumnja se da su teroristi "Nacionalne oslobodilačke armije" upravo ovo oružje hteli da iskoriste za terorističke napade u Skoplju. Neposredan povod za napad bila je presuda članovima "Kumanovske grupe", među kojima su i bivši pripadnici OVK, koji su osuđeni na doživotne kazne zatvora.
"Policijsku akciju zaplene oružja nadgledali su predstavnici međunarodnih misija na Kosovu. Naređena je i istraga jer tokom prethodnih kontrola na ovom mestu nije bilo nikakvih tragova oružja", saopštili su iz Kosovske policije.
Komentarišući ove navode, general u penziji Božidar Delić kaže da nelegalnog oružja na Kosovu ima na svakom koraku.
- Postoje brojna tajna skloništa jedinica OVK. Kada zatreba da se napravi situacija poput ove, onda se žrtvuje neko skladište kako bi bilo "pronađeno", a transport oružja između Kosova i Makedonije nije nikakav problem. Što se tiče Srbije, ove količine oružja nisu beznačajne jer se vrlo brzo može naoružati više brigada veterana OVK. Srbija bi morala da posveti mnogo više pažnje jugu države i predupredi opasnosti koje dolaze sa Kosova - naglašava Delić.
LJuban Karan, bivši potpukovnik KOS, kaže da političari u Prištini strahuju od optužnica za ratne zločine.
- Presude teroristima u Makedoniji povod su za akcije koje bi odvukle pažnju javnosti sa dešavanja oko pripreme suđenja za zločine OVK. Za kosovske lidere nije problem organizovati akciju, oni imaju obučene i motivisane teroriste, kao i tajna skladišta oružja. Iako se preti Makedoniji, moguće je da terorističke akcije budu usmerene i prema Srbiji, jer je ona bila i ostala osnovna meta - zaključuje Karan.

Moj ugao

Marko Đurić:
Srpski narod u pokrajini nastaviće da se bori za opstanak, identitet i institucije. Dok god smo spremni da se borimo za ono što je naše, to je naše i neće biti izgubljeno.
Tram je "mrtav" ako se nađe sa Putinom. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zločin bez kazne Kosovo i Metohija 17-18. mart 2004.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA