Najnovije

VLASI PROVOCIRA USRED BEOGRADA: "Nezavisnost Kosova neopoziva i nepovratna"

Bivši visoki funkcioner SFRJ Azem Vlasi izjavio je danas u Beogradu, na međunarodnom skupu Beogradski strateški dijalog, da je nezavisnost Kosova neopoziva i nepovratna, ali da je potrebno i korisno normalizovati odnose, pre svega, kako je rekao, na dobrobit Srba koji žive na Kosovu.

Azem Vlasi (Foto: Jutjub)

Vlasi je dodao da veruje da će se odnosi Beograda i Prištine normalizovati za najduže oko godinu i po.
Upitan kada će u Prištini na sličnom panelu moći da se postavi pitanje o progonu Srba sa Kosova i rušenju srpske baštine na Kosovu, Vlasi je odgovorio da se slični skupovi već organizuju i da, tvrdi, Srbi mogu da iznesu svoja stanovišta o svemu tome.
Pozvao je studente sa univerziteta u Srbiji da dođu u Prištinu i da se sami uvere da mogu da postave takva pitanja.
- Baš sinoć, na jednom skupu u Prištini, Rada Trajković je svašta rekla o kosovskom rukovodstvu, i niko je, verujte, nije mrko pogledao zbog toga - rekao je Vlasi.
Govoreći na današnjem panelu na temu "Jugoslavija - propuštena prilika ili politička iluzija", on je na pitanje o ulozi Kosova u raspadu SFRJ rekao da je ta pokrajina samo "iskorišćena kao detonator".
- Nismo rušili Jugoslaviju, a da smo i hteli to, nismo imali tu moć - rekao je Vlasi.
Pročitajte OVDE ispovest generala Vladimira Lazarevića.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

„Ne može Srbija stalno da ponavlja tezu kako je to jedna strana proglasila nezavisnost, koja je nelegalna i tako dalje. Predsednik Srbije ide po svetu, deli neka odlikovanja šefovima država koji još nisu priznali Kosovo, i tako dalje. Ova politička garnitura je izašla na političku scenu iz jedne veoma loše, najlošije političke škole u Srbiji, kakva je bila u Miloševićevo vreme. Ako se drže te politike, to je ćorav posao. Pravi državnici stanu i kažu dovde je bilo ovako, sad istorija ide u drugom pravcu“, rekao je Vlasi.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA