Najnovije

KAO DA SE MORA: Pogledajte kako su srpski padobranci "odradili" skok sa Amerikancima! (FOTO/VIDEO)

Srpski padobranci održali su zajednički skok sa američkim kolegama, ali, prema priloženim fotografijama i snimcima, jasan je izostanak atmosfere koju prate vežbe sa zemljama "istočnog bloka", kao što su Rusija i Belorusija.

Mrki pogledi karakteristični su za današnji set fotografija sa zajedničkog skoka (Foto: Ministarstvo odbrane)

Učesnici vežbe „Zima 2017“ realizovali su danas u prepodnovnim časovima desantne skokove iznad aerodroma Kovin koji su bili planirani za juče, ali zbog lošeg vremena nisu mogli da budu realizovani, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Nešto posle 10 časova, s batajničkog aerodroma put vojvođanske ravnice krenula su dva američka aviona C-130 Herkules, iz kojih su u 11 časova počeli da iskaču srpski i američki padobranci. S visine od 300 metara na aerodorm Kovin skočilo je ukupno 120 padobranaca.

Obuka, koja obuhvata pripreme na zemlji u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu i dva skoka, današnji i jedan koji je planiran za petak, izvodi se u periodu od 13. do 17. novembra, a realizuju je srpski padobranci sa američkim kolegama iz 173. padobranske brigade Evropske komande oružanih snaga SAD, navodi se u saopštenju.

Padobranci su se desantirali američkim padobranima MC-6, koji ima delimično upravljivu kupolu i padobranom T-11, koji koriste mnoge vojske a s kojim se naši padobranci prvi put susreću.

Da li zbog vremena ili kolega, ali i na snimku ispod, primetan je manjak entuzijazma kod srpskih padobranaca: Kako je to izgledalo kada su održane rusko-srpske vojne vežbe BARS 2017, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2017":
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA