Najnovije

NOVI PROBOJ NA GOLANU: Sirijske snage zauzele ključnu poziciju za udar na Beit DŽin! Teroristi zovu Ameriku u Izrael u pomoć! (FOTO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) nastavila je ofanzivne operacije na najosetljivijem frontu u Siriji.

Beit DŽin (Foto: Tviter)

Predvođene 42. brigadom 4. mehanizovane divizije, sirijske snage i njihovi saveznici izvršili su danas udar na položaje terorista Hajat Tahrir Al Šama na severnom obodu Golanske visoravni, koji pripada periferiji sirijske pokrajine Damask. Glavni udar izvršen je na uzvišenju Tal Savadi, koje je tokom prethodnih meseci više puta oslobađano, pa gubljeno u kontranapadima terorista koji uživaju sve otvoreniju podršku Izraela. Sirijske snage su, nakon snažnog udara artiljerijskih snaga i helikopterskih jedinica krenule u juriš, koji je rezultirao oslobađanjem Tal Savadija.

SAA je tako povratila sve delove džihadističkog džepa koji su izgubljeni u kontraofanzivi krajem prošlog meseca i ponovo obezbedila poziciju za konačni napad na centar terorističkih aktivnosti u tom kraju, grad Beit DŽin. Pogledajte snimke žestokih okršaja koji su danas objavili džihadisti iz Beit DŽina: Da ova bitka nije prošla bez gubitaka za sirijske snage, pokazuju i fotografije na kojima su džihadisti prikazali 6 zarobljenih pripadnika 4. mehanizovane divizije SAA:


Teroristi su večeras objavili i snimak zasede u kojoj su zarobljeni sirijski vojnici: Ono što najviše zabrinjava za nastava operacija u Beit DŽinu je optužba koju su izneli džihadisti, da se sirijske snage u operacijama na ovom frontu služe hemijskim oružjem, što verovatno znači da očekuju pomoć od američkih i izraelskih snaga. Kako sirijske snage skupo plaćaju cenu slobode za koju se bore, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA