Najnovije

RADETA: Bila bih najsrećnija da Srbija ne uđe u EU

Jedna od dvoje radikala optuženih za nepoštovanje suda, Vjerica Radeta, kaže da je zahtev za njihovim izručenjem besmislen, jer ih štiti pravosnažna presuda Višeg suda u Beogradu.

Vjerica Radeta (Foto: Jutjub)

Podsetimo, Tribunal je Petra Jojića, Vjericu Radetu i preminulog Jova Ostojića optužio da su uticali na svedoke u procecu protiv njihovog partijskog vođe Vojislava Šešelja, tako što su ih pretnjama, ucenama i mitom nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.
Predsednik Haškog tribunala Karmel Ađijus, koji danas boravi u Beogradu u okviru završnih poseta zemljama regiona pred zatvaranje tog suda, zamerio je predsedniku Aleksandru Vučiću što dvoje pripadnika Srpske radikalne stranke nisu izručeni Haškom tribunalu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije nakon sastanka Vučića i Ađijusa.
Radeta je ocenila da je Ađijus, pošto je pri kraju svoje funkcije, rešio "malo da obiđe ove naše zemlje, da svrati, jer nema šta da radi".
- Pošto se tu i tamo čuje da bi naš, odnosno moj neodlazak u Haški tribunal mogao biti prepreka za ulazak Srbije u EU, ja bih bila najsrećniji čovek da Srbija zbog mene ne uđe u Evropsku uniju - rekla je za N1 Vjerica Radeta.
Kako je prošla zemlja koju su Amerikanci već ucenili da bira stolicu pročitajte OVDE.
Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vjerica Radeta: Beograđani, SRS će legalizovati Beograd, SNS vas laže 5 godina!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA