Najnovije

UŠLI U GRAD PA ZAŽALILI: Teroristi, uz podršku Izraela pokrenuli novu ofanzivu na Golanu! (VIDEO)

Teroristi sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) izvršili su danas pokušaj masovne ofanzive u području Golanske visoravni, u pravcu grada Hader, a u pokušaju da se probije obruč oko područja Bejt DŽin na jugozapadu pokrajine Damask.

Golanska visoravan (Foto: JuTjub)

Uz otvorenu logističku podršku Izraelskih odbrambenih snaga (IOS), HTŠ i njima lojalne džihadističke grupe izvršili su snažan napad samoubilačkim vozilima, nako čega je usledio juriš na sirijske linije odbrane na zapadnim obodima Hadera. Snimljena je jedna od detonacija samoubilačkih vozila: Nakon probijanja odbrane SAA, teroristi su zauzeli nekoliko kontrolnih punktova u gradu i, prema tvrdnjama lokalnih aktivista, za samo nekoliko sati koliko su tu ostali, uspeli su da ubiju najmanje desetak stanovnika grada pretežno naseljenog Druzima. Kako navode lokalni aktivisti, džihadisti su u pohodu imali pratnju izraelskih savetnika. Vrlo verovatno istih koji su juče snimljeni u neposrednoj blizini: Odmah po izbijanju napada, u Hader je poslato nekoliko jedinica za brze intervencije SAA, koje su po stizanju na front pokrenule kontranapad u kom je oslobođen veći deo izgubljenih teritorija u Haderu i njegovoj okolini.
Borbe i dalje traju. SAA se danas, iznenada našla na samo 5 kilometara od Al Bukmala, poslednjeg uporišta Islamske država. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA