Najnovije

TAČNO U PONOĆ POČINJE RAT U MAKEDONIJI?! Pravi cilj albanskih terorista je Srbija!

Sud u Skoplju nedavno je "odrapio" teroriste iz takozvane Kumanovske grupe na duge robije i time je makedonska država pokazala iznenađujući nivo ozbiljnosti u obračunu sa albanskim separatistima čiji apetiti postaju nezajažljivi, ali je tim potezom i izazvala i nove reakcije šiptarskih terorističkih grupa.

Šiptari kreću na Makedoniju (Ilustracija: Pravda)

Akt - terorizam, kazna – potpuno zaslužena. Osuđeni – njih sedmorica na doživotne robije, trinaest na po 40 godina, šestoro po 20, po jedan na 18 i 12, trojica na 13 i dvojica na 14 godina zatvora. Presude nisu ni pročitane pred njima jer su osuđeni pevali i uzvikivali "UČK", a pre toga su odbijali da uđu u salu. Ali, kako kažu, na mršavog vuka i zec diže nogu. Činjenica je da se makedonska država već godinama blago odnosi prema otvorenim albanskim separatističkim težnjama, a i Srbija je činila slične greške u prošlosti, što se pokazalo kao loša strategija. Poput nekog razmaženog derišta ovi razbojnici neće prestati sa teritorijalnim pretenzijama sve dok ih ne smiri jedan ozbiljan vojnički poraz, rekao je nedavno Slobodan Antonić.

Noćas počelo

U akciji takozvane kosovske policije u noći između utorka i srede, naravno, uz nadgledanje od strane međunarodnih institucija koje na teritoriji "Stare Srbije" pokušavaju da naprave državu, pronađena je gomila naoružanja, nakon pretnji takozvane "Nacionalne oslobodilačke armije" (NOA), upućenih preko interneta. Nekoliko sati pošto je NOA zapretila napadima, ukoliko svi Albanci u roku od tri dana ne napuste makedonske institucije zbog presude Kumanovskoj grupi, takozvana "Kosovska policijska služba" (KPS) pronašla je naoružanje. Oružje i vojna oprema pronađeni su nedaleko od Glogovca i sela Vrbovac kod Vitine. Loše stanje naoružanja verovatno ukazuje da se ono skriva još od 2001. i prethodnih sukoba u Makedoniji, a možda i još od rata u našoj zemlji 1999. godine. Pronalazak zastarelog oružja pokazuje i koliko je KPS "ozbiljno" shvatio molbu Makedonije, koja je priznala šiptarsku "državu" na Kosmetu.

Večeras počinje rat?!

U pretnji se ističe da će napad otpočeti po isteku datog roka, a to je noćas u ponoć. Ova pretnja je upućena preko lista na albanskom jeziku Lajm, kome je takozvani "Generalštab" ove paravojne formacije sa sedištem u Skoplju, poslao saopštenje da osuđuju presudu Osnovnog suda u Skoplju protiv osuđenih u procesu Divo Naselje. Politički analitičar i stručnjak za geopolitiku Dragomir Anđelković kaže da je Makedonija nesumnjivo ugrožena i da je ona svakako meta albanskog secesionizma. - Samo je pitanje vremena kada će u Makedoniji početi ozbiljan pokret sa inicijativom za odvajanje velikog dela teritorije ove zemlje i pripajanje Albaniji i tzv. Kosovu. Teško je reći da li će se noćas tako nešto desiti. Mislim da je to, za sada, provokacija – rekao je Anđelković. On kaže i da velika količina oružja koja postoji na Kosovu i Metohiji, može biti najava pokušaja napada na našu zemlju. - Zapadni centri moći mogu preko Makedonije da destabilizuju Srbiju. To je velika opasnost, tempirana bomba, za koju je samo pitanje kada i gde će da pukne – kaže Anđelković i dodaje – Nesminjivo da je Srbija ugrožena, u periodu kada evroatlantski stratezi odluče da im se isplati nova destabilizacija Balkana, vrlo je verovatno da će početi i kod nas. Na pitanje kada i kako može da se reši pitanje albanskog nacionalizma, Anđelković tvrdi da će se to desiti kada njihovi sponzori sa zapada odluče da promene politiku i da ih pacifikuju. Tekst izjave koju su srpske sudije i tužioci dali na Kosovu možete da pogledate OVDE. Izvir: mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Teroristički napad na Divo Naselje u Kumanovu, izvršen je 9. i 10. maja 2015. godine, kada je poginulo osam policajaca, a 42 su bila ranjena. U policijskoj akciji tada je poginilo i 10 pripadnika te višečlane terorističke grupe:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA