Najnovije

HAOS U BEJRUTU: Demonstranti napadaju ambasadu SAD, lete kamenice i suzavac! (VIDEO)

Libanske bezbednosne snage upotrebile su suzavac i vodene topove kako bi rasterale demonstrante oko američke ambasade u Bejrutu. Propalestinski demonstranti okupili su se ispred ambasade zbog odluke predsednika SAD da prizna Jerusalim kao izraelsku prestonicu, prenosi Rojters.

Neredi u Bejrutu (Foto: Jutjub)

Učesnici protesta nosili su palestinske zastave, a otvorili su vatru i bacali projektile na bezbednosne snage, koje su postavile barikade na putu ka američkoj ambasadi na severu Bejruta.
Sukobi su počeli kada su demonstranti pokušali da uđu u zgradu ambasade, pa je u njihovom pravcu ispaljen suzavac. Zasad nema informacija o povređenima, a na snimcima se vidi kako demonstranti bacaju kamenice na ambasadu.
Nakon Trampove odluke o priznanju Jerusalima kao izraelske prestonice izbili su nasilni protesti i došlo je do sukoba u toj zemlji. Jedna osoba je poginula, a na stotine je povređeno.
Ministri spoljnih poslova arapskih zemalja zatražili su na sastanu u Kairu od SAD da ukinu odluku predsednika Donalda Trampa o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.
Oni su ocenili da će to imati ozbiljne posledice po razvoj događaja jer stavlja Vašington na stranu okupatora i predstavlja kršenje međunarodnog prava.
Pročitajte OVDE zašto je Redžep Tajip Erdogan žestoko iskritikovao Izrael?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte uživo prenos iz Bejruta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA