Najnovije

VELIKA PROMENA U SAUDIJSKOJ TAKTICI U JEMENU: Ovi do sada nisu smeli ni da pokušaju, sprema se napad na... (VIDEO/MAPA)

General Eubaid Alathala, komandant jemenskih snaga lojalnih predsedniku Hadiju Mansuru koje su u koaliciji sa Saudijskom Arabijom, saopštio je da je ta koalicija poslala dve dobro opremljene brigade na sevez zemlje, na prilaze provinciji Sada koja je uporište Huta.

Huti (Foto: Jutjub)

General Alathala je objasnio da tzv. saudijska kolicija menja taktiku i da će glavnica napada biti usmerena na glavno uporište Huta, provinciju Sada.  - Odsećićemo glavu zmiji - najavio je general.

Sada je glavno uporište Huta, a veruje se da se glavna komanda Huta nalazi u planinama Miran u distriktu hajdan u Sadi. Saudijci do sada nisu imali ozbiljnijih pokušaja da napadnu Sadu imajući u vidu da se očekivao najžešći otpor. Vazdušne snage koalicije pojačali su udare na položaje Huta. Sada se na severu graniči sa Saudijskom Arabijom sa provincijama Nardžan i DŽizan. Huti su čak prešli granicu i sada drže pojedine planinske delova ove dve saudijske provincije Saudijske operacije vodile su se pretežno u drugim provincijama, a ovo je sada bitna izmena strategije. Moguće je da Saudijci i njihovi saveznici samo žele da izvrše pritisak na frontove ka Sadi kako bi onemogućili Hute da iz ove provincije šalju pojačanja na druge frontove u zemlji. O napredovanju Sirijske arapske armije u provinciji Alepo čitajte OVDE. Intervju sa komandantom SAA pravoslavne vere pročitajteOVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pojačanja saudijske koalicije koja su pristigla na zapad Jemena na front ka luci Hudeida.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA