Najnovije

DOČEKALI IH TIGROVI I RUSI: Žestok kontranapad džihadista na severu Hame pretvorio se u pokolj napadačkih snaga! (VIDEO)

Tačno u podne džihadisti sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ) i tzv. "Slobodne sirijske armije" pokrenuli su žestok kontranapad na severu pokrajine Hama, u blizini Hrišćanskog centra Sirije, grada Muhardeha.

SAA (Ilustracija: Pravda)

DŽihadistički militanti na severu i severozapadu sirijske pokrajine Hame okrenuli su danas napad širokog fronta na položaje Sirijske arapske armije (SAA) i izvršili artiljerijski napad na hrišćanski grad Muhardeh.  Napad džihadista HTŠ i SSA započeo je žestokim artiljerijskim udarom na tri kontrolna punkta sirijskih snaga u Zalkijatu, Abu Obejdi i Zalinu, nakon čega je usledio juriš, u kom je, usled velike brojčane nadmoći džihadista na tom položaju, prvo pao Zalin. Sirijske snage su se nešto kasnije povukle i sa Zalkijata, da bi džihadisti konačno bili zaustavljeni na Abu Obejdi.
U tom mestu odbrambenim položajima SAA, prema izveštajima sirijskih ratnih reportera, pridružile su se Tigrove snage, koje su odmah preokrenule situaciju na terenu i do večeri je povraćena kontrola nad Zalkijatom. Već u prvom delu akcije, koja i dalje traje, elitne sirijske snage nanele su teroristima teške gubitke, a ubijen je i jedan od poznatih vođa čečenskih militanata u Siriji Salah Edin Al Čečeni. U međuvremenu, džihadisti su zasuli Muhardeh teškom artiljerijom, ali iz grada, za sada nema izveštaja o žrtvama i šteti. Pogledajte snimak današnjeg razornog dejstva džihadista u hrišćanskom centru Sirije: Ruska avijacija odmah po pokretanju džihadističkog napada dejstvovala je po pozadini, unitivši komandne centre i komunikacione instlacije napadača u Latmini i Kafr Ziti. Takođe, velikim brojem naleta onemogućena su i pojačanja koja su džihadistima pristizala iz Latmine, uporišta islamističkih militanata iz kog je napad i pokrenut. Kako napreduju Gijatove snage na Golanskoj visoravni, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA