Najnovije

HUTI U VELIKOM PROBLEMU: Saudijska koalicija napravila proboj u centralnom Jemenu i na severu zemlje (VIDEO/MAPA)

Snage saudijske koalicije probili su linije fronta inapredovali 17 kvadratnih u distriktu Hab Va Šaf u severnoj provinciji Javf. Televizija Al Arabija tvrdi da su se linije Huta raspale i da su snage saudijske koalicije napredovale bez većeg otpora.

Snage jemenskog Južnog pokreta koji je deo saudijske koalicije (Foto: Jutjub)

Prema istom izvoru Huti su izgubili šest tenkova i tri vozila, a da su oborene tri balističke rakete koje su ispaljene na snage Saudijske Arabije. Saudijci objavljuju snimke zarobljenih Huta. U provinciji Bajada, u centralnom Jemenu, takođe je došlo do napredovaanja saudijske koalicije. Snage lojalne predsedniku Hadiju probile su front i osvojile distrikte Nati i Naman.

Očekuje se da će Saudijci sada pojačati pritisak na frontu ka Sani. U Sani su pojačani udari saudijske avijacije u kojima je ubijeno 37 boraca Huta. Huti su javili da je u udarima ubijeno skoro 70 civila. Huti su poslednjih mesec dana u povlačenju ali najavljuju veliku novogodišnju ofanzivu. Poslednje reči Sadama Huseina pročitajte OVDE. Kako se Amerikanci blamiraju procenama broja terorista pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Otpor Huta.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA