Najnovije

BOGAT PLEN: Otkud džihadistima oružje američke i evropske proizvodnje? (VIDEO)

Sirijska vojska prikazala je arsenal oružja koji je pronađen u oblastima Ašara, Subejhan i Salihija na jugoistoku provincije Dejr ez Zor. Video je objavljen na Jutjub kanalu informativne agencije Sana.

Bogata zaplena (Foto: Jutjub)

Vojska je zaplenila nekoliko hiljada primeraka vatrenog oružja, tenkovsku municiju velikog kalibra i drugo oružje. Zaplenjeno je i nekoliko kamiona s artiljerijskim oruđem. 
Ranije je saopšteno da su među oružjem pronađenim u skladištima terorista bili i primerci američke i evropske proizvodnje. U oktobru su predstavnici sirijske armije ispričali da su u gradu Majadinu pronašli oružje iz Belgije, Velike Britanije i Izraela. 
Vojska je navela da ekstremisti dobijaju oružje kupljeno u skladu s programima Pentagona za pomoć saveznicima, odnosno naoružanoj sirijskoj opoziciji. 
Sirijska avijacija i raketne snage izvršile su danas žestok udar na džihadističke položaje u Zakatu i Latmini na severu pokrajine Hama.
Pročitajte OVDE sve o tome.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte nove slike iz Sirije. Uporedo sa žestokim borbama, u nekim delovima zemlje pokušavaju i da kako tako normalno žive...
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA