Najnovije

IZNENADA POLOŽILI ORUŽJE: Masovna predaja džihadista širom Sirije!

Bez prethodne najave, velike grupe "pobunjenika" iznenada su se predale sisrijskim snagama bezbednosti, prihvativši sporazum o pomirenju koji je ponuđen svim nelegitimnim oružanim grupama u Siriji još početkom 2016. godine.

Ilustracija (Foto: JuTjub)

U južnoj provinciji Daraji oružje je položilo 100 militanata iz Al Omari brigade, koja je deo koalicije "Slobodna sirijska armija" (SSA), koja je široko prihvaćena kao krona organizacija "militantne opozicije". Predajom džihadista, sirijske snage preuzele su pozicije ove grupe u oblasti Lajat i gradu Sanmejnu. Prema navodima sirijskih medija, militanti su uglavnom iz naselja na severu pokrajine, koji drži Sirijska arapska armija (SAA) i žele da se vrate svojim kućama, "jer im je dosta i rata i svega i samo žele da nastave normalan civilni život". Na jugu pokrajine Homs, preko 50 "pobunjenika" sa grupom civila iz izbegličkog kampa Rubkan, koji se nalazi pod "zaštitom" američkih snagau bazi Al Tanf, prešlo je veliki deo pustinje kako bi se susreli sa snagama SAA, kojima su predali svoje oružje i pozvali se na dogovor o pomirenju.
Prema dogovoru o pomirenju, svi militanti koji su danas položili oružje biće informativno obrađeni radi utvrđivanja da li su bili uključeni u ratne zločine na teritoriji Sirije, nakon čega će im biti dozvoljeno da se vrate svojim ranijim životima. Snimke žestoke odmazde nad džihadistima na severu Hame koji su izvršili napade na hrišćanska naselja u tom području, pogledajte OVDE. Snimke dejstva raketne odbrane Damaska, koje su izazvale izraelske rakete, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Front u Daraji jedan je od najkomplikovanijih i najžešćih u Sirijskom ratu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA