Najnovije

RAZOTKRIVANJE SE NASTAVLJA: Evo zašto su krenuli na Deir Ez Zor! Ameri žestoko izigrali Kurde!

Bivši portparol proameričkog kurdskog SDF-a Talal Silo nastavio je razotkrivanje dešavanja koja su pratila ovu organizaciju u odnosima sa SAD-om, Damaskom, Islamskom državom...

Talal Silo razotkriva američko-kurdsku koaliciju (Ilustracija: Pravda)

U svedočenju za tursku agenciju Anadolu, Silo je otkrio da je šef američkih obaveštajaca u Siriji obećao snažnu podršku toj organizaciji u njihovim nastojanjima da stignu do mediteranske obale, ukoliko pristanu na operacije protiv Islamske države u Deir Ez Zoru. - Ukoliko krenete rema Deir Ez Zoru, SAD će pružiti neophodnu podršku u obezbeđivanju koridora prema moru za SDF i "Sirijski demokratski parlament", citirao je Silo američkog obaveštajca. 
Kako kaže, ključ za ovaj projekat leži u gradu Afrin na severozapadu pokrajine Alepo. Kako Silo kaže, Amerikanci su kasnije odbili da pomognu Kurdima u slučaju napada na Afrin, a isti odgovor su, kasnije, dobili i od Damaska i Moskve, pošto nisu pristali da se na tom području zaviori sirijska zastava. Silo je dodao i da cilj SDF-a u Deir Ez Zoru nisu bila naftna polja, već gradovi Majadin i Bukamal i potpuno odsecanje sirijsko-iračke granice i objasnio da je originalan plan operacije doživeo potpuni neuspeh. On otkriva i da su kurdske snage često bile meta napada ruske i sirijske vojske, a da im Amerikanci u tim trenutcima nisu izlazili u pomoć, niti su učinili išta da te napade spreče. Kako tvrdi, SDF je brojne položaje na istočnoj obali Eufrata, među kojima je i rafinerija nafte Koniko, već predao ruskoj vojsci, nakon čega su prestali napadi sirijskih i ruskih snaga. Kako, prema Silovom svedočenju, Amerikanci prebacuju oružje na sever Sirije, pročitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

"GoPro" snimci poljskih dobrovoljaca u SDF-u:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA