Najnovije

TIGROVI IZDRŽALI NAJJAČI UDAR: Kontranapad džihadista u Hami ugušen u krvi! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) uspela je da odoli najvećem pritisku džihadista u Idlibu od početka ofanzive vladinih snaga.

Borbe na jugu Idliba (Foto: JuTjub, Pravda)

Najveće borbe vodile su se oko grada Kuvajn Kabir, u kom su, nakon ulaska SAA, teroristi Hajat Tahrir al Šama (HTŠ), izvršili veliki kontraudar. Usled snažnog napada HTŠ-a, sirijske snage bile su prinuđene da napuste grad, što su džihadistički mediji i aktivisti požurili da proglase "velikom pobedom", koja se ubrzo ipak pretvorila u još jedan veliki poraz terorista u Siriji. DŽihadisti su se ipak pohvalili snimcima upotrebe TOV sistema protiv sirijskih tenkova: Nakon konsolidacije borbenih linija SAA i "vazduhoplovne obrade" džihadističkih, usledio je juriš Tigrovih snaga, u kom je nastradao veliki broj terorista, dok su ostali primorani na beg.
Sirijski reporteri sada izveštavaju iz grada, koji je tokom večeri uspešno utvrđen.  Sledeća meta u pohodu Tigrovih snaga biće grad Tamana, koji se nalazi odmah uz Kan Šejkun, glavno uporište džihadista na jugu Idliba. Pogledajte mapu pravaca napada SAA u ofanzivi na jug Idliba:

Kako teroristi pokušavaju da započnu rat u Iranu, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA