Najnovije

Antić na čelu liste SNS i SPS?

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike i potpredsednik SPS-a, po rečima Predraga Markovića, zamenika predsednika SPS-a, mogao bi da bude i zajednički kandidat SPS-a i SNS-a na predstojećim beogradskim izborima, koji će biti održani u martu sledeće godine.

Antić (Foto: Jutjub)

Ipak, prema mišljenju analitičara, malo je verovatno da će SNS stati iza kandidata SPS-a.
Naime, Predrag Marković, novi zamenik predsednika SPS-a, kazao je da bi Aleksandar Antić mogao da bude i zajednički kandidat SPS-a i SNS-a.
- On je čovek za timski rad i otvoren za saradnju - rekao je on za jedan dnevni list.
S druge strane, iz tabora Srpske napredne stranke poručuju da je rano govoriti o eventualnim kandidatima.
- Uz sve uvažavanje naših koalicionih partnera, mislim da treba prvo da se dogovorimo, pa da tek onda izađemo sa zajedničkim stavom o tome da li idemo sa jednom listom. Tek nakon toga možemo govoriti o eventualnim kandidatima - rekao je Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a.
Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi da je Antić političar koji važi za prihvatljivog i za SPS i za SNS.
- On je neko ko ima dobar imidž i među glasačima SNS-a i ima odlične odnose sa Vučićem lično, ali je druga strana medalje da li bi SNS kao velika stranka prihvatio da manji partner da kandidata. Ako bi, teoretski, SNS to prihvatio, sigurno bi im Antić bio najprihvatljiviji, ali je pitanje da li bi se tako velika partija odlučila da ikome to mesto poveri - istakao je on.
Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“, kazao je da će glavnu reč o kandidatu imati SNS.
- Pomešan je redosled poteza, prvo je potrebno da se ozvaniči koalicija i na gradskom nivou, pa tek onda da se izađe sa predlogom. Ko god da izađe od kandidata, šanse mu u velikoj meri zavise od toga ispred koga će izaći, da li samo ispred SPS-a, čitave koalicije ili ispred neke manje koalicije. Teško mi je da Antića procenim kao njega samog - kazao je on i istakao će se snaga SPS-a, ukoliko izađe samostalno, u Beogradu preslikati na Antićevu snagu.
Marketinški stručnjak Nebojša Krstić naveo je da mu je čudno da se Antić kandidovao.
- On jeste bio gradski funkcioner, ali sada je ministar. Da li je kandidovanje za gradonačelnika poruka da nije zadovoljan mestom u Vladi? Mislim da je malo verovatno da SNS kao velika stranka može da stane iza kandidata SPS-a. Imaće oni svog. Da se ja pitam, to bi bio Siniša Mali. Odlično je obavljao tu funkciju u prethodnom periodu, bio je agilan, podržavao je „Prajd“ i to su mu veliki plusevi kod mene - rekao je Krstić.

Vučić: Bez političara u kampanji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da u kampanji vladajuće stranke za izbore u Beogradu neće biti političara, već će se pokazati rezultati koji su postignuti u glavnom gradu.
- Dogovorili smo se da ljudima pokažemo šta smo uradili, neće biti lica političara, pokazaćemo koliki su dugovi bili, koliki su danas i kako izgleda Beograd danas, a kako će izgledati sutra, jer mnogo toga još planiramo da uradimo - rekao je Vučić. On je ocenio da je to najbolja kampanja i predvideo da će ljudi to umeti da poštuju.
Putin i Vučić ugovaraju nabavku helikoptera "MI 17". Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Antić: Srbija će ostati najznačajniji partner Kine
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA