Najnovije

DA LI ĆE DRŽAVA ZAUSTAVITI KORUPCIJU U SRPSKOM ŠAHU: Evo kako je izvlačen novac namenjen Šahovskom savezu (FOTO)

Ovih dana na delu su pokušaji grupe okupljene oko Vladimira Šakotića, koga je Evropska Šahovska Unija na jedvite jade istisla iz šahovskih krugova i o kome su pojedini mediji već pisali, da Miroslava Kopanju vrati na mesto predsednika Šahovskog saveza Srbije.

Miroslav Kopanja

Miroslav Kopanja je jedno vreme bio i predsednik Šahovskog saveza Srbije, ali je smenjen u januaru 2016. godine zbog prekoračenja ovlašćenja, kršenja Statuta ŠSS i kršenja Zakona o Sportu. Posledica te smene su i dve krivične prijave protiv bivšeg predsednika zbog pronevere i zloupotrebe službenog položaja.  Ono što je zanimljivo, da je od oko 3 miliona dinara koje je Šahovski savez Vojvodine u 2015.godini dobio za programsko finansiranje od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dakle budžetskog novca, čak 600.000 završilo na računu Kopi-Komerca, firme Miroslava Kopanje. Pogledajte jedan od računa kojim je prebacivan novac na privatnu firmu: 

Vladimir Šakotić je nedavno dobio trogodišnju suspenziju od strane svetske šahovske federacije - FIDE, a takođe je među osumnjičenima za milionske pronevere iz državnog budžeta susedne nam Bugarske, kao i za malverzacije u Crnoj Gori. Evropska Šahovska Unija je prošle sedmice protiv njega podnela krivičnu prijavu Švajcarskom sudu.

Vladimir Šakotić Posle nelegalne skupštine Šahovskog saveza Srbije, koja je organizovana uz kršenje aktuelnog Zakona o Sportu i Statuta ŠSS, grupa okupljena oko Vladimira Šakotića i Miroslava Kopanje je izvršila ekspresan upis u registar APR-a koristeći pečat koji je oglašen nevažećim još 22.januara 2016.godine, čineći time ozbiljno krivično delo! Prema saznanjima našeg lista, sve relevantne institucije, Ministarstvo omladine i sporta, tužilaštvo, policija i APR su obaveštene o ovoj zloupotrebi i očekuje se brza reakcija državnih organa. Više o korupciji u srpskom šahu pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA