Najnovije

Da li je Trampu vreme da nađe nove savetnike?

Danas se obaveštajne strukture SAD – CIA i NSA, a takođe istražni organi poput FBI – pretvaraju u pravi Gestapo našeg vremena, krijući se iza parola o „ratu protiv terora“. Ovo bi morali da imaju na umu svi, uključujući i Donalda Trampa, pogotovo ZATO što je postao veoma nepodoban zbog odbacivanja neokonzervativne ideje o svetskoj hegemoniji SAD.

Pol Krejg Roberts (Foto: Jutjub)

Piše: Pol Krejg Roberts
Policijski organi nastoje da svoje „prestitutke“ (Robertsova kovanica koja upućuje na sličnost medija [press] i prostitutki; prim NS) ubace u medije da bi kompromitovali Trampa zbog njegovih „veza sa Rusijom“ i ukazivali kakvu on pretnju predstavlja za nacionalnu bezbednost SAD. Plan je da se sve prelije na stranice listova, kao što se to desilo sa predsednikom Ričardom Niksonom, kako bi se Tramp prisilio da podnese ostavku.
CNN praktično otvoreno sarađuje sa CIA i bez imalo ustručavanja plasira informacije u kojima se tvrdi da se Tramp nalazi pod uticajem Rusije. Pritom se to plasira kao proverena činjenica. „Dokaz“ koji nude CNN i CIA zapravo je „izveštaj“ koji je sama CIA plasirala u New York Times-u. Kako je rekao američki pisac, advokat i novinar Glen Grinvald, „duboka država“ – koju čine CIA, NSA i takve strukture – zapravo su oni segmenti vlasti u Vašingtonu koji deluju nezavisno od toga ko nalazi na vlasti u SAD.
Tokom cele predsedničke kampanje, vodeći članovi obaveštajne zajednice SAD, među kojima su bili i Majk Morel, šef CIA u Obaminom mandatu, i Majkl Hejden, koji je bio šef CIA i NSA u vreme vladavine DŽordža Buša mlađeg, očito su bili na strani Hilari Klinton. Morel je još sarađivao sa NYT, a Hejdan sa The Washington Post. Tokom cele kampanje, a sve sa zadatkom da podržavaju Klintonovu i da podvlače kako je Tramp u vezi sa Rusijom.
Prioritet u delovanju CIA u poslednjih pet godina bila podrška ratu u Siriji, usmerena na svrgavanje Asada. Ako je Klintonova bila za nastavak rata u Siriji, Tramp je u kampanji govorio o uništavanju – zajedno sa Rusijom – Islamske države i Al Kaide Siriji. Trampove ideje uvek su dosad bile u raskoraku sa osnovnom linijom delovanja CIA, koja je tokom kampanje pokušavala da podrije njegov autoritet. Sada to isto rade uz pomoć raznih „curenja informacija“.
Nije ni čudo. Trampovo predsednikovanje je uistinu opasno za mnoge. Pogotovo za one kojima odgovara uništavanje sistema bezbednosti, koji žele širenje mogućnosti milijardera i političkih fanatika prema muslimanima i imigrantima. Na jednoj strani deluje Tramp, a na drugoj – duboka država. Među njima je ogromna provalija, ogromna razlika.
Trampa je odabrao narod, i on je pod demokratskom kontrolom, što se vidi i po ponašanju medija, sudova, pa čak i običnih građana SAD. A CIA i američku obaveštajnu zajednicu nije izabrao niko. One nisu potčinjene demokratskoj kontroli. Zato je potpuno tupava misao da su (Trampovi pobornici) u stanju da podriju vlast zakonitog šefa države.
Sada je u SAD situacija krajnje opasna, jer protiv demokratije nastupa „duboka država“, koja agituje i lobira za Trampov impičment iako on nije napravio nijedan prestup za koji bi mogao da bude podvrgnut toj proceduri. Neokonzervativci su već izjavili da bi najviše voleli da dođe do dubokog državnog prevrata protiv demokratije.
Šta Trampu ostaje da čini? Da očisti redove specijalnih službi i da ih spreči da se bave nezakonitim akcijama.
Ako su Buš i Obama mogli da dozvole da se građani SAD drže u pritvoru neograničeno dugo bez pravne procedure, ako je Obama mogao da dozvoljava ubistva građana SAD osumnjičenih (za nešto) takođe bez potrebne pravne procedure – zašto Tramp ne bi mogao da posegne za odgovarajućim pravnim procedurama i antimonopolskim zakonodavstvom radi razbijanja medijskih konglomerata koji su na njega udarili?
Tramp u ovoj etapi prosto nema alternativu borbi. Ili će on pozatvarati tajne policijske agencije i konglomerate potkupljivih medija ili će oni pobediti njega. Flinova ostavka je najgore što je mogao da učini. Tramp je morao sačuvati Flina na funkciji i otpustiti one koji su se aktivno bavili dezinformacijama protiv njega. Nijedan predsednik ne može opstati ako su organi tajne policije sebi postavili za cilj da ga unište. Ako Trampovi konsultanti ovo ne znaju, to može značiti samo jedno – da je Trampu vreme da nađe nove savetnike.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA