Najnovije

Stefanović: U Srbiji nema otmica dece, jer policija munjevito reaguje!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija zemlja u kojoj nema otmica dece i dodao da niko ne sme na to ni da pomisli, jer policija munjevito reaguje.

Nebojša Stefanović (Foto: Jutjub)

On je, povodom jučerašnjeg događaja, kada je jedan građanin prijavio da je video "otmicu deteta", koja nije bila osnovana, kazao da je to pravi primer kako građani treba da se ponašaju i da pokazuje veću koordinisanost saradnje policije i građana.
"Važno je da nije bilo otmice i da se ništa loše nije desilo", rekao je Stefanović, gostujući na TV Pink. On je dodao da je vise puta obilazio žene u sigurnoj kući gde su našle utočište i gde se osećaju bezbedno, što je i svrha te kuće. "Suština naše borbe je da onemogućimo da ljudi misle da je uopšte dozvoljeno i normalno da tuku svoje žene, majke, decu. Novi zakon omogućava policiji vise ovlašćenja i policajci sada mogu da uđu i izbace nasilnika iz kuće bez obzira koj je vlasnik, a da žrtva nasilja može da ostane u stanu", rekao je Stefanović, dodavši da će sada žrtve više biti zaštićene. On je naglasio da je danas sve više žena ohrabreno da prijave nasilnike. Kada je reč o nasilju u porodici ili vršnjačkom nasilju, Srbija mora da bude jedinstvena u poruci da ne dozvoljava nasilje bilo kakve vrste, rekao je Stefanović. On je istakao i da će u svakoj policijskoj stanici biti obučcen jedan do dva inspektora koji će se baviti tim pitanjem. "Nije sve represija, već treba reagovati preventivno i želimo da deca još dok su mali nauče da je nasilje kažnjivo ako ga sprovode da će za to neko morati da odgovara", rekao je Stefanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA