Najnovije

Ivanka zabola nož u leđa ocu Donaldu!

Sledićemo dva jednostavna pravila, rekao je Donald Tramp u inauguracionom govoru 20. januara, "kupuj američko i zapošljavaj američko". Dok je to govorio, osam teretnih brodova iz Kine prevozilo je robu s brendom Ivanke Tramp u Sjedinjene Države.

Donald Tramp (Foto: Sinhua)

Najmanje 23 tone cipela, dve tone bluza i najmanje 1600 novčanika od kravlje kože koji se proizvode pod imenom Ivanke Tramp dopremljeni su iz Kine u Ameriku od Trampove pobede na izborima do 28. februara, pokazuju podaci američke carine.
Sve to vreme Tramp optužuje Kinu da nepoštenom trgovinom i valutnim manipulacijama "krade" radna mesta u Americi, a američke firme osuđuje zbog seljenja proizvodnje izvan domovine.
Ivanka Tramp, ćerka američkog predsednika u Kini ne proizvodi direktno. To čine proizvođači kojima je ona poverila svoj brend: fabrike "G-3", "Mondani" i "Mark Fišer".
"G-3" je 2015. robu s potpisom Ivanke Tramp prodao u vrednosti od 29,4 miliona dolara, a u prvih devet meseci prošle godine prodaja je skočila za 13,3 miliona u odnosu na isto razdoblje prošle godine, navodi se u podacima kompanije. Ali Ivankina linija nije jedini Trampov brend koji se proizvodi u Kini. U poslednjih 10 godina više od 1200 isporuka tereta iz Kine ili Hong Konga sadržavalo je proizvode, bilo majice, kravate ili cipele, s prezimenom njujorškog multimilijardera, ukazuju podaci s carine. Tramp je u kampanji govorio da je to bilo pametno poslovanje. - Vrlo je licemerno propagirati povratak poslova u SAD i istodobno proizvoditi u Kini - rekao je stručnjak za američko-kineske odnose Kristofer Balding. - Ali u njenu odbranu, teško da bi joj se proizvodnja u Americi isplatila - kaže on. Ivanka je prošlog meseca bila na sastanku s preduzetnicima u Beloj kući kada je njen otac govorio o vraćanju proizvodnje u Ameriku. - Sve će biti temeljeno na povratku naših radnih mesta - poručio je. Ali ne baš odmah: koji dan nakon toga sastanka jedna fabrika u Kini primila je narudžbinu za 10.000 cipela s potpisom Ivanke Tramp za iduću sezonu, objavili su kineski mediji. Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA