Najnovije

NAKON PET GODINA RATA OČIŠĆENA "PRESTONICA REVOLUCIJE": Predali se teroristi u poslednjem distriktu u Homsu (MAPA/VIDEO)

Al Vater distrikt u sirijskom gradu Homs, koji je već 5 godina u rukama terorista, predao se Sirijskoj arapskoj armiji u zamenu za evakuaciju.

Digli ruke (Foto: Sinhua)

Teroristi su položili oružje i prebačeni su u pravcu grada Jarablus na samom severu Alepa koji je u rukama snaga "Štita Eufrata". Ovaj distrikt je do sada više puta sklapao sporazum o evakuaciji ali ga nisu poštovali očekujući pomoć od terorista sa severa. Kako je teroristička ofanziva stala pre nekoliko meseci zbog međusobnih sukoba terorista u provinciji Idlib i na severu Homsa distrikt Vater se predao. Ovaj distrikt je imao jak simbolični značaj za teroriste jer je upravo u njemu započela tzv. revolucija a bio je i poslednji deo grada Homsa u njihovim rukama. Homs su teroristi nazivali "prestonicom revolucije". Takođe predajom ovih trupa auto-put Homs - Tartus u potpunosti je siguran za transport.

Homs je treći grad po veličini u Siriji i čorište je važnih puteva koji povezuju različite gradove Sirije.  Evakuacija traje već nekoliko dana a danas su konačno vojnici SAA potpuno preuzeli kontrolu nad distriktom.  Koliko je boraca na obe strane poginulo u poslednjoj ofanzivi terorista u Damasku saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA