Najnovije

Omladine Zavetnika i Jedinstvene Rusije potpisale Sporazum o saradnji (FOTO)

Delegacija najmlađih funkcionera Srpskog sabora Zavetnici koju su činili predsednik Izvršnog odbora, Nikola Dragićević, članovi Glavnog odbora, Strahinja Erac i Jelena Nedeljković i član Predsedništva omladine, Marija Havrilov, sastala se u Moskvi sa predstavnicima vladajuće Jedinstvene Rusije.

Omladina Zavetnika u Moskvi (Foto: Zavetnici)

Zavetnike je tom prilikom najpre dočekao Konstantin Petrečenko, rukovodilac departmana za međunarodne odnose Jedinstvene Rusije sa kojim je razgovarano o daljem produbljivanju odnosa i jačanju saradnje između dve organizacije. Nakon toga usledio je sastanak sa predstavnciima Mlade Garde, omladine vladajuće ruske partije sa kojima je delegacija Zavetnika potpisala Sporazum o saradnji u oblasti omladinske politike. Sporazum je u ime Zavetnika potpisao predsednik Izvršnog odbora, Nikola Dragićević, a u ime omladine Jedinstvene Rusije predsednik koordinacionog saveta Mlade Garde, Denis Davidov.

Na početku sastanka Zavetnici su izrazili zahvalnost ruskim domaćinima na ukazanom gostoprimstvu i istakli da je ozvaničenje saradnje na polju omladinskih odnosa jedan od ključnih uslova za svestrano produbljivanje srpsko-ruskih veza. Predsednik Izvršnog odbora, Nikola Dragićević, naglasio je da je jačanje odnosa sa Mladom Gardom važan korak ka uspostavljanju još tešnjih veza između Zavetnika i Jedinstvene Rusije. “Ovo je važan događaj za naše dve organizacije jer njime otvaramo mogućnost za sprovođenje mnoštva zajedničkih projekata na polju omladinske saradnje i doprinosimo sveukupnoj afirmaciji istorijsko-kulturnih odnosa srpskog i ruskog naroda”, naveo je Dragićević.

U sporazumu o saradnji se, između ostalog, predviđa organizovanje zajedničkih konferencija, foruma i okruglih stolova u cilju promocije srpsko-ruskih odnosa, učestvovanje u radu međunarodnih tela koja se bave pitanjima omladinske politike, saradnja na polju širenja srpskog i ruskog jezika i kulture kao i želja po održavanju zajedničkih sednica omladinskih organa obe partije. Delegacije su se takođe saglasile o neophodnosti izrade kratkoročnih i srednjoročnih programa za razmenu mladih kao i stvaranje mogućnosti za implementaciju zajedničkih projekata u oblasti kulture, politike, biznisa, nauke i medija. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA