Najnovije

STOLTENBERG UPOZORAVA: Potreban dijalog sa Rusijom, a evo i zašto!

Dijalog između Rusije i NATO-a je posebno važno održavati sada kada su u jeku povećane tenzije, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg (Foto: Sinhua)

Stoltenberg je to izjavio na marginama konferencije predstavnika Međunarodne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije ID, koja je nedavno održana u Vašingtonu.
On je takođe podsetio da je početkom marta šef vojnog komiteta Alijanse Petar Pavel razgovarao telefonom sa načelnikom ruskog Generalštaba Valerijem Gerasimovom.
To je ujedno bio i prvi razgovor Gerasimova i Pavela za poslednje tri godine, napominje rusko Ministarstvo odbrane. Stoltenberg je nedavno izjavio da NATO ne vidi Rusiju kao prijetnju, te da ne traže novi hladni rat niti konfrontaciju. Podsetimo se, NATO je svoje jedinici rasporedio duž ruske granice, posebno baltičkih zemalja, nekadašnjih republika Sovjetskog saveza, a prema navodima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, NATO i SAD su u Evropi rasporedili više od 200 vazdušnih atomskih bombi. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA