Najnovije

MIŠKOVIĆ PREUZIMA AGROKOR: Delta holding kupuje najveću hrvatsku kompaniju?!

Delta holding Miroslava Miškovića zainteresovan je za preuzimanje najveće hrvatske kompanije Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića, tvrdi dnevni list Kurir, pozivajući se na svoje izvore.

Da li je Mišković "Putinov saveznik u regionu" (Foto: JuTjub, public)

Prema tvrdnjama dnevnog lista, na stolu je više opcija koje u ovom trenutku razmatra menadžment Delta Holdinga. - Prva mogućnost je da Delta preuzme Agrokor u celini, a druga da uđe u deo vlasništva. Međutim, zasad nije poznato da li će, ukoliko dođe do preuzimanja dela vlasništva, to biti onaj deo kompanije koja posluje u Srbiji, što bi praktično značilo da bi Mišković imao vlasništvo u trgovinskim lancima Idea, Roda i Merkator - tvrdi neimenovani izvor, na koji se poziva Kurir.
U samoj Delti, nisu želeli da potvrde, ali ni da demantuju informaciju o preuzimaju hrvatskog koncerna. - Nemamo komentar - rekli su kratko u Delti, upitani za istinitost ovih navoda. Da podsetimo, hrvatska kompanija koja drži čak 15% ukupne privrede te zemlje, zapala je u velike probleme pošto nije u stanju da vraća kredite ruskim poveriocima. Više o nevoljama Agrokora i prilici da Rsija dobije neočekivanu "ulaznicu" za aktivnija učešća u balkanskim dešavanjima, pročitajte OVDE. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA