Najnovije

NE BIRAJU REČI U KAMPANJI: Čanak i Janković priznali Kosovo!

Janković se saglasio sa Čankom po pitanju Kosova!

Saša Janković (Foto: Medija cenar Beograd)

Saša Janković, kandidat za predsednika Srbije, izjavio je da je Kosovo „faktički nezavisno”, a Rezolucija 1244 „iluzija”, čime se pridružio predsedničkom kandidatu LSV-a Nenadu Čanku, koji sve vreme u kampanji ponavlja da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da je vreme da se s tim pomirimo. Naime, upitan da li smatra da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN iluzija, on je rekao: - Kosovo je faktički nezavisno, mi imamo granicu s Kosovom, možemo je zvati administrativna linija, ali institucije Republike Srbije nemaju faktičku vlast na Kosovu - rekao je Janković. On je dodao da iako „faktički nemamo vlast”, treba se fokusirati na zaštitu ljudi i kulturnoistorijskog dobra.
Podsećanja radi, lider LSV-a Nenad Čanak je više puta ponovio da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije. - Problemi sa kojima se Srbija suočava su veliki, brojni i zahtevaju od nas da preuzmemo odgovornost za odluke koje moramo doneti. Priznati faktičku nezavisnost Kosova je jedna od takvih odluka. U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenje dva naroda, izražavam svoju spremnost da takvu odluku i podržim - naveo je Čanak.
Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM, šokiran je ovakvim stavovima predsedničkih kandidata. On navodi i da njihove izjave mogu biti veoma opasne. - To što oni govore je antiustavno delovanje koje direktno urušava integritet Srbije. Takvo delovanje je neprihvatljivo, takve izjave samo mogu da ohrabre separatiste, ne samo na Kosovu nego i u drugim delovima Srbije. Da je Kosovo nezavisno, ono bi bilo u UN i Janković bi kao veliki pobornik demokratije trebalo to da zna, a ne da na najbrutalniji način urušava sistem i državu. Mislim da su se zbog svojih izjava i Janković i Čanak diskvalifikovali kao kandidati za predsednika Srbije - kaže Drecun.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA