Najnovije

MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR "PEP 2017": Roganović i Ratković ispunili cilj kolo pre kraja

Jučerašnji dan na turniru, a ujedno i predposlednji, imao je i veću težinu nego dosadašnji. Tri igrača su igrala direktno za norme. Miloš Roganović (Jelica PEP) kao crni protiv Dušana Čolovića (Mladost – Lučani) za velemajstorsku normu, Nikola Potpara (Crna Gora) i Milovan Ratković (Elemir) kao beli protiv Deniz Ozena (Turska) i Adele Velikić (Jelica PEP) za intermajstorsku normu.

Pokrovitelj turnira je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (Foto: Pravda)

Roganović i Ratković su uspeli da ostvare zacrtan cilj, a Potpara će danas imati novu šansu. Trebaće mu pobeda protiv Borisa Markoje (Slovenija) koji je danas bio bolji od Bahadir Ozena (Turska). Markoji bi ovo bila nova norma za intermajstora ali njemu je FIDE priznala titulu internacionalnog majstora. Veliku pobedu protiv još jednog velemajstora ostvario je Luka Drašković (Crna Gora). Ovoga puta bio je bolji od Milana Draška (Crna Gora). To je za njega treća velemajstorska pobeda u nizu i sutra ga očekuje partija protiv FM Ivana Martića (ŠK Beograd) za velemajstorsku normu. Moraće da pobedi. Velemajstor Aleksandar Kovačević (Novosadski ŠK) je napokon zaigrao kako se od  njega očekivalo. Vrlo brzo je nadigrao kao crni mladog internacionalnog majstora Mihajla Radovanovića (Jelica PEP) koji je potpisao predaju u 21. potezu.Jadranko Plenča (Hrvatska) odigrao je još jednu odličnu partiju i pobedio Ivana Martića. Plenča je u istoj situaciji kao i Markoja. FIDE mu je nedavno priznala titulu internacionalnog majstora, a dosadašnjim rezultatom je to i potvrdio jer njegov rezultat je vredan intermajstorske norme. Za očekivati je i da Plenča i Markoja u skorijoj budućnosti osvoje i ovu najveću šahovsku titulu.Borbeni remi je sklopeljen u partiji Vuk Đorđević (Jelica PEP) – Alp Tuna (Turska). Poslednje dve partije devetog kola koje su ostale da se igraju su između novih klupskih saigrača Marka Nenezića i Bobana Bogosavljevića i selektora Branka Damljanovića i članice reprezentacije Jovane Erić. I Nenezića i Erić pobeda je ostavljala u šansi za normu ali dva velemajstora su bili velika prepreka. Obe partije su rešene u cajtnotu. Neneziću je pala zastavica, a Jovana je uspela da remizira i potvrdi dobru formu na turniru.

Rezultati 9. kola:

Trenutni pojedinačni učinak:

Bogosavljević, Roganović 7 Damljanović, Drašković 6,5 Nenezić, Draško, Ratković, Plenča 5,5 Markoja, Potpara 5 B. Ozen, D. Ozen 4 Kovačević, Radovanović, Erić 3,5 Martić, Đorđević, Čolović 3 Tuna 2,5 Velikić 1

Ekipni rezultat:

Ekipa A – Ekipa B 44,5:45,5 Sutra je na programu deseto, poslednje kolo. Partije počinju od 17.00 sati i mogu se pratiti putem intereneta na zvaničnom veb sajtu turnira – Večiti šah (www.perpetualcheck.com).
Pokrovitelj turnira je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP).
Izvor. Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA