Najnovije

KOLAPS U NAJAVI: Izbegnite gužvu za Vaskrs, ne putujte u petak i nedelju

Kad Uskrs pravoslavcima i katolicima padne u isti dan nastaje haos na putevima, jer se očekuje i povećan broj putnika na putevima i granicama.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

KOLAPS U NAJAVI: Izbegnite gužvu za Vaskrs, ne putujte u petak i nedelju- Uprkos tome što su tokom vikenda suspendovane pojačane kontrole na granicama Šengena, gužve neće moći u potpunosti da se izbegnu, jer će na put istovremeno krenuti i naši, ali i strani državljani na privremenom radu u inostranstvu - navodi se u saopštenju Uprave carina Srbije.
Ipak, kažu i da ipak ne očekuju kolaps saobraćaja na prelazima, jer će carinska služba pojačati smene na svim prelazima.
Savetuje se vozačima da se pre puta informišu o opterećenju graničnih prelaza preko kojih žele da putuju i da, po potrebi, koriste alternativne prelaze. S obzirom da naši građani koji žive i rade u inostranstvu, za praznike obično donose poklone rodbini i prijateljima u zemlji, podsećaju da državljani Srbije imaju povlasticu za unos robe u vrednosti do 100 evra u dinarskoj protivrednosti. 
- Sa sobom možete nositi i robu vredniju od navedenog limita, ali onda ta roba podleže naplati dažbina. Na prelazu moraju da prijave ukoliko nose više od 10.000 evra, u bilo kojoj valuti, jer u suprotnom rizikuju da im novac bude privremeno oduzet, i da protiv njih bude pokrenut prekršajni postupak.
Preporuke pre putovanja
Preporuka je da se pomeri vreme polaska i izbegne špic, dan ranije ili kasnije, da se vozilo tehnički pregleda, obavezno kočnice i motor. Na put krenuti odmoran, naspavan, bez alkohola u krvi ili ostalih nedozvoljenih supstanci, koncentrisano na saobraćajne propise i prilagođavanje uslovima na putu. Budući da na granicama može biti višesatnog čekanja, potrebno je da obezbedite dovoljno vode i hrane. 
Pogledajte OVDE šta je američki časopis "Vog" napisao o Beogradu! Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA