Najnovije

Vulin: RIK treba da glasa po zakonu,a ne po nalogu partija

Članovi Republičke izborne komisije mogu da glasaju o proglašenju konačnih rezultata predsedničkih izbora samo na osnovu zakona i izražene volje birača, a ne po partijskom nalogu, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin.

Ministar rada Aleksandar Vulin stigao je da se zameri poslodavcima (foto Jutjub)

Naveo je da je dva miliona građana glasalo da predsednik Srbije bude Aleksandar Vučić i to ne može da se promeni.  Svako ko u RIK-u, navodi ministar, bude glasao na osnovu partijskog naloga, a ne na osnovu rezultata koje su odredili građani Srbije na izborima, taj je pogrešio i što je član RIK i taj bi sutra Srbijom vladao po partijskom nalogu, a ne po zakonu. 

Vulin je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da članovi RIK mogu da glasaju samo na osnovu zakona i izbornih rezultata koje su dobili sa terena i na osnovu potpisanih zapisnika sa biračkih mesta, a ne po partijskom nalogu. 

"Tako bi oni vladali zemljom, po partijskom nalogu. Partije treba da narede članu RIK da glasa ne po zakonu, na šta se obavezao, i ne po izbornim rezultatima, već po stavu partije. Pa šta će nam onda RIK? Onda neka se partije dogovore, sastanu pa kako koga nadglasaju", kaže Vulin. 

Građani Srbije su, ističe, jasno glasali i dva miliona glasova dali su predsedniku Vučiću i to ne može da se promeni. 

"Isto važi i za proteste, dok su mirni možemo da ih prihvatimo. Nadamo se da će jednog dana imati nekakvu svrhu i smisao, ali dok to ne bude, opet ćemo ih tolerisati dok ne bude nasilja", rekao je Vulin. Da vidite kako Vučić komentariše glasine o S-300 u Hrvatskoj, pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA