Najnovije

MALO IM I ŠEST MESECI ODMORA! Trener Meloun ne brani Jokiću da igra za Srbiju, ali tvrdi da će ga to izmožditi!

Denver neće braniti Nikoli Jokiću da igra za Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali ako je suditi po rečima trenera Nagetsa Majkla Malouna on bi radije da se srpski centar tokom leta odmori i napuni baterije za predstojeću NBA sezonu.

Nikola Jokić (foto: Jutjub)

- Odmor je najbolji lek. Prošle godine je u kamp stigao "isceđen", i fizički, i psihički. Posle naporne ruki sezone morao je da otputuje u Srbiju i da svojoj reprezentaciji kroz teške kvalifikacije obezbedi olimpijsku vizu. Znam da mu nije bilo lako i da su u gostima pobedili Italiju (!?)posle produžetaka. Posle kvalifikacija, otišao je u Rio gde je igrao do poslednjeg dana. Kada se vratio u Denver, bio je totalno iscrpljen. Možda je premor bio razlog zbog kojeg je tek u decembru zaigrao u pravom svetlu - rekao je Meloun, mada je pobrkao lončiće, jer Srbija nije igrala sa Italijom. Trener Denvera želi da se posle letnje pauze Jokić vrati "svež" u klub. 
- Važno je da se odmori, "očisti" i glavu, i telo. Ne tražim da nam se vrati kao još bolji asistent ili plejmejker. Od njega samo tražim da radi na snazi, da ojača telo, to duguje timu i saigračima. Sa snagom dolazi i sve ostalo.
Meloun smatra da  Nikola mora da prihvati veću odgovornost na terenu.
- On je mlad igrač, iskren je i otvoren, sa njim je lako da se razgovara. Ne očekujem od njega da bude veteran sa deset NBA sezona, ali tražim da se na terenu ponaša kao lider, što i jeste. Nikola je vođa i tu nema šta da se doda. Pored toga, mora da počne da kontroliše svoje emocije. Ne sme da dozvoli da na njega utiču protivnici, sudije, navijači... Videli ste da je nekoliko puta "izgubio glavu". To je nedopustivo. Sve su oči na njemu i mora da prihvati odgovornost na terenu - kazao je trener Denvera.
Razumljiv je razlog zbog kojih trener Denvera želi da Jokić ovog leta ne ode na Evropsko prvenstvo, nego da se odmori i radi individualno kako bi što spremni dočekao NBA sezonu. Ali, danas je 25. april, a da Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta.
S druge strane NBA prvenstvo počinje krajem oktobra ili početkom novembra, pa budući da se Denver nije plasirao u plej of, Jokić je poslednju utakmicu odigrao 12. aprila. Ispada da u Denveru smatraju da Jokić treba da odmara više od šest meseci da bi bio svež za novu sezonu! Treba napomenuti da ljudi u Srbiji koji rade za plate od 200-300 evra mesečno, imaju po zakonu pravo na ukupno oko mesec dana odmora godišnje. Ako ništa, bar očekuju da neko ko je imao više sreće od njih pokaže određenu malu žrtvu prema zemlji iz koje potiče. Iako zvanično u Denveru ne brane Jokiću da igra za reprezentaciju, jer to ne smeju da rade, oni mu jasno preporučuju da se ne odazove pozivu selektora. Sramota! Pročitajte OVDE šta je Jokić rekao o igranju za reprezentaciju. Izvor: Informer, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA