Najnovije

NOVA PROVOKACIJA TIRANE: Kosovo je država, i ne samo to!

Oslobađajuću odluku francuskog suda Ramušu Haradinaju pozdravilo je Ministarstvo spoljnih poslova Albanije.

Edi Rama (Foto: Sinhua)

Ministarstvo je poručilo da je nepromenljiva realnost da je "Kosovo država", te da odnosi "dve bratske države" stabilizuju region.
U saopštenju tog ministarstva, koje prenose albanski mediji, navodi se da je sud u Kolmaru na ovaj način potvrdio prethodnu dvostepenu odluku suda u Hagu, kojima je Haradinaj proglašen nevinim. 
Navodi se i da je šef albanske diplomatije pozdravio odluku francuskog suda i preneo bratske pozdrave svim građanima Kosova. 
- Pravda je zadovoljena... Ministarstvo spoljnih poslova smatra da odluku suda treba prihvatiti kao pobedu istine i pravde nad neosnovanim i politički motivisanim optužbama koje su imale za cilj diskreditaciju i destabilizaciju države Kosova, te izjednačavanje borbe naroda Kosova i OVK za slobodu i nad zločinima Miloševićevog režima - navodi se u saopštenju. 
Ministarstvo je pozvalo Srbiju da se odrekne, kako se navodi, uticaja nad Kosovom. 
- MIP smatra da je napredak regiona u evroatlantskim procesima temelj jačanja saradnje i dobrosusedske politike, kojoj je Albanije bila i ostaje u potpunosti posvećena. Kosova je država i to je nepromenjiva realnost, a bratski odnosi Albanije i Kosova stabilizuju region i orijentisani su ka našoj zajedničkoj evropskoj budućnosti - navodi se u saopštenju. Pogledajte OVDE šta je Hašim Tači rekao povodom oslobađanja Haradinaja. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte ovde kako je Kosmet otiman od Srbije:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA