Najnovije

PUSTINJSKO NEVREME: Padaju pacovski kanali, Republikanska garda gazi sve pred sobom! (FOTO/VIDEO)

Sirijska vojska imala je još jedan produktivan dan iza sebe, nakon nastavka kontraofanzive protiv terorista u predgrađu Al Kabun, na obodima Damaska.

Ruševine Damaska (Foto: Jutjub)

42. brigada, 4. mehanizovana divizija i 105. brigada Republikanske garde uspele su da oslobode desetine zgrada u južnom sektoru Al Kabuna. Tokom oslobađanja ovog naselja dolazilo je do dramatičnih scena, poput bliskih borbi i eliminacije neprijatelja bombama u bliskim borbama. Suočeni sa smrću, preostali džihadisti su odlučili da se predaju, što se može videti na slikama:

Podloga za napad napravljena je artiljerijskom paljbom, raketnim bacačima, kao i podrškom avijacije. Tu oblast kontrolišu pretežno grupe Hadžat Tahrir al Šam, pojedine frakcije tzv. Slobodne sirijske vojske, kao i DŽejš al Islam. Takođe, sirijska vojska je otkrila i jedan tunel koji je vodio od Al Kabuna do centra Damaska, i služio kao ruta za snabdevanje opkoljenih militanata. Na snimku koji sledi mogu se videti sirijski vojnici koji ulažu nadljudske napore kako bi izvukli preživele militante ispod srušene zgrade. Pogledajte OVDE kako je Boris DŽonson zapretio Asadu. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA