Najnovije

ULAZAK CRNE GORE U NATO: Na Cetinju dve grupe - jedna je prevagnula! (VIDEO)

Skupština Crne Gore jednoglasno je danas, sa 46 glasova, usvojila Predlog zakona o potvrđivanju Severnoatlantskog ugovora, kojim se obezbeđuju uslovi za pristupanje Crne Gore NATO savezu."

Ulazak Crne Gore u NATO (Ilustracija: Pravda)

Osim vladajuće koalicije, učlanjenje Crne Gore u NATO podržali su i poslanici Socijaldemokratske partije (SDP), koji su jedini, od opozicionih partija, prisustvovali sednici parlamenta na Cetinju, prenosi RTCG. Paralelno sa održavanjem sednice parlamenta, Demokratski front (DF) je organizovao protest zbog odluke da se, mimo referenduma, donese odluka o članstvu Crne Gore u NATO. Oni su poručili i da neće priznati odluku parlamenta. Predsednik vlade Duško Marković kazao je na početku rasprave da skupština danas ima istorijsku privilegiju da donese odluku koja će se pamtiti dok bude Crne Gore i Crnogoraca. "Ovakva odluka se nigde osim na Cetinju nije mogla doneti", saopštio je Marković.

Protest na Cetinju

Deo opozicije, koji se protivi donošenju odluke o priključenju Crne Gore u parlamentu, predvođeni opozicionim Demokratskim frontom, održao je danas na Cetinju protest. Protest je održan uoči početka sednice parlamenta i završen je bez većih incidenata. Pristalice DF su tom prilikom zapalile zastavu NATO. Kako su preneli crnogorski mediji, najveći incident dogodio se kada su se protestanti razilazili, a grupa mladića ih je zasula kamenica, pa je intervenisala policija. Protest je završen obraćanjem jednog od lidera DF i predsednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića koji je rekao da se danas u Skupštini potpisuje aneksija Crne Gore.


Protivnici učlanjenja u NATO spalili zastavu Alijanse (Foto: printskrin RTCG)
"Ali mi smo se okupili da bi poručili da ne pristajemo na ovu izdaju. Oni su izdali sve što su mogli izdati i danas sa ovog mesta poručujemo da ćemo poništiti ovu odluku čim se za to stvore uslovi", poručio je Mandić. On je kazao da u CG nema nijednog Srbina koji bi glasao za NATO. Mandić je pozvao opoziciju da im se pridruže u daljoj borbi protiv režima. Predsednik PzP-a Nebojša Medojević kazao je da je ovaj režim okupirao CG. On je optužio policiju da nije dozvolila "autobusima sa slobodnim ljudima da dođu na Cetinje". "Ali proći će i ova izdaja. Glas naroda je glas Boga i mi smo stoga da se izađe na referendum. Teško tome predsedniku koji se boji svog naroda", poručio je Medojević. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA