Najnovije

IZBORNA KRIZA: Predstavnik LDP u RIK-u podneo ostavku!

Predsednik LDP Čedomir Jovanović najavio je da će predstavnik te stranke u RIK-u u ponedeljak podneti ostavku.

Čedomir Jovanović (Foto: LDP)

Kako je rekao, na taj način će pružiti podršku jednom od glavnih zahteva studenata koji se bore za reformu izbornog zakonodavstva.
Prema njegovim rečima, zahtevi studenata, koji već danima protestuju na ulicama najvećih gradova u Srbiji, ne smeju biti ignorisani i na njih se mora što pre odgovoriti, saopšteno je iz LDP. 
Jovanović u izjavi ukazuje i da partije i pojedinci ne smeju da zloupotrebljavaju protest studenata, koji, kako kaže, svoje nezadovoljstvo životom koji im se nudi iskazuju svakodnevnim šetnjama i listom zahteva kojom Srbiju žele da menjaju u zemlju u kojoj će moći i da žive, a ne samo iz nje da odu. 
Političari, prema njegovom mišljenju, treba da urade jedino što je normalno i u ovom trenutku potrebno i da umesto "šupljih hvalospeva i glupih kritika" pomognu da se ispuni onaj studentski zahtev za koji su lično odgovorni. 
- Zato će predstavnik LDP-a u RIK-u u ponedeljak podneti ostavku i pored toga što je tokom celog izbornog procesa radio pošteno i u skladu sa zakonom ukazivao na određene nepravilnosti u postupanju članova RIK-a - naveo je Jovanović. 
On je ocenio i da cilj studenata da se izmeni izborno zakonodavstvo, kao i gest LDP ne vode Srbiju u dublje podele, već, kako kaže, otvaraju perspektivu normalnog života čitavoj zemlji. 
- Ovako podeljeni, nesposobni da pronađemo zajednički jezik, pravimo žrtve od svih građana, a na prvom mestu studenata, koji su najneviniji među nama, jer se danas bore za bolju Srbiju u kojoj ćemo sutra živeti, za razliku od bezidejnih ili neprijvatljivo pogrešnih stranaka koje su sebično opsednute procentima, mandatima ili liderstvom - zaključio je Jovanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA